Ingen har lyssnat på Katedrals elever

14 maj 2019 05:00

Som en gymnasieelev på Katedralskolan kan jag säkert säga att vi inte tas på allvar och får alltför sällan vår röst hörd när det kommer till vår skola. Eftersom vi är barn anses vi inte kunna klara av ansvar och ska därför inte få ta del av de beslut som tas på skolan.

Men även om vi inte är mogna nog att förstå är vi klart och tydligt mogna nog att själva kunna se hur vår utbildning blir påverkad av olika saker som hålls hemliga från oss. Vi ser fortfarande allt som händer och det är synd att ingen bryr sig om vad vi har att säga om det.

Ett exempel är hur Katedralskolans enhetschef blev förflyttad och vi fick inget berättat för oss. Vi har själva fått lista ut detta men vi har fortfarande haft svårigheter. Vi har inte fått något tillfälle att påverka eller få vår röst hörd. Inte ens när hundratals elever strejkade från skolan lyssnade någon på oss.

Att bli ignorerade på detta sätt får oss att känna oss oviktiga vilket är väldigt dåligt att lära en hel generation. Vi får ett intryck av att vi inte kan påverka vår vardag och måste leva under någon annan. Man kan säga att detta beslut var av kommunen och därför ska vi inte kunna bestämma över det. Själv tycker jag att vi ska ha något inflytande och att de åtminstone skulle pratat med oss istället för att strunta i oss. Vi ungdomar är er framtid och bör därför bli behandlade som det. Lyssna på oss elever för er framtid.

Snart röstberättigad

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!