Corren ger en orättvis bild av Småskolan

13 april 2016 09:40

Småskolan är toppen! Mot bakgrunden av den mycket negativt klingande artikel om Småskolan som publicerades i Corren 11 april måste jag dela med mig av en annan bild av denna verksamhet. Vi har vår son på Småskolan och är toppennöjda med denna skola. Vi känner inte igen oss i den bild som ges i artikeln överhuvudtaget.

Småskolan har överträffat våra förväntningar på grundskolan och vi kommer att låta alla våra tre barn att gå på denna skola. Det skall poängteras att journalisten som skrivit artikeln inte varit på Småskolan och gjort egen djupanalys själv.

Det står var och en fritt att ha åsikter om en verksamhet, men i denna artikel är det uppenbart att vinklad subjektivitet, för att inte säga fördomar, har fått gå före objektivitet och fakta. Detta är inte bara är synd utan även lite förvånande.

Tomas Almgren

förälder till barn på Småskolan i Ljungsbro

Svar:

Tack för din insändare! Verkligheten är ju precis så här komplex: alla delar inte samma uppfattningar, alla har inte samma upplevelser. Men i en skattefinansierad verksamhet som rör barn är det rimligt att kritik, som nått så långt som till Skolinspektionen, tas på allvar. Vi skriver då och då om verksamhet som får kritik, det kan vara både offentlig och privat verksamhet. Bara för att det inte är majoritetens upplevelse, betyder det inte att kritiken inte ska få komma fram. I det här fallet har vi angett att de flesta föräldrar och anställda är nöjda med skolan och rektor har utförligt fått svara på kritiken. Det står var och en fritt att välja skola och uppenbarligen passar inte Småskolan alla. Detta är av allmänintresse, och det är därför publiceringen är relevant.

Anna Lindberg

ansvarig utgivare

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!