Bevara och förnya badsjön i Tinnis

27 april 2019 05:00

I Corren onsdag 24 april läser vi om en utredning om framtiden för badsjön i Tinnerbäcksbadet. Ett av förslagen är att badsjön skall finnas kvar men i mindre skala. Ett annat förslag är att det skall bli någon typ av våtmark och att badsjön ska försvinna.

Jag tycker att båda förslagen är helt fel men särskilt det sistnämnda.

Linköping med omnejd har inte överdrivet många bad och badsjöar så att ens tänka tanken att ta bort denna oas i centrum av vår stad skulle betyda att badmöjligheter för många skulle minska avsevärt.

De som ska besluta har säkert möjlighet att ta bilen till badplatser som ligger flera mil utanför staden och de har nog ekonomi att ta badsemester utomlands. Men för många, exempelvis barnfamiljer och studenter, är det en annan verklighet och för dessa är det många gånger den enda chansen att njuta bad och sol. Den djupa bassängen som finns i Tinnerbäcksbadet är ju bara för simkunniga och därför är den stora och härliga badsjön väldigt viktig för barnen och familjerna.

För mig som växt upp i Linköping är inte Tinnerbäcksbadet bara nostalgi utan verkligen något att vara stolt över, en unik badplats och park som kommunen borde göra till något ännu finare och marknadsföra på ett mycket tydligare sätt. Jag jobbar i Skäggetorp och upplever att många familjer inte har koll på denna fantastiska rekreationsplats.

Att det skulle bli någon typ av våtmark låter väldigt märkligt. Vill man uppleva detta är det ju bara att gå eller cykla ut i eklandskapet eller att gå till Rydskogen.

Jag ska inte bara klaga utan ge några förslag:

- Använd badsjön året runt, till exempel genom att göra isbana på vinterhalvåret.

- Bygg en större och fantasifullare lekplats inne på området.

- Marknadsför Tinnerbäcksbadet som denna unika plats det är i Sveriges femte största stad.

- Dela ut badkort till barnen i skolorna så att familjerna får en morot att bada.

- Kanske en tävling om tips vad man kan göra mer i Tinnis.

Peter Thapper

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!