MP ­– ett parti för glesbygden

För oss är det en självklarhet att vara miljöpartist i glesbygden, men det har till stor del varit stadsrösterna som hörts, skriver MP-politiker från Vadstena.

5 december 2014 11:47

MP är inte emot bilar. Men vi vill att de ska drivas på sätt som vi och miljön inte blir sjuka av. Om drivmedlen produceras i Sverige och av oss på landsbygden så är det än bättre.

Vi är stolta över att Sverige är i framkant på djurhållning och hållbarhet i jordbruket. Vi tror dock på att vår framtid ligger i kvalitet i stället för kvantitet. Som ett litet land kan vi aldrig tävla i kvantitet med jordbruksjättarna på kontinenten. Däremot, med våra rena vatten, hälsosamma djurhållning, höga etiska ambition och produkter med kvalitet – giftfritt, naturnära och ett genuint mathantverk – så är det få som kan konkurrera med oss.

Vår strävan är inte att en jordbrukare ska behöva ge efter för en annan, utan att verka för att all odling och djurhållning sker utan att riskera hälsan på oss som kommer i kontakt med säden på åkrarna, gödningen och djuren.

Att fler blir rikare genom tillväxt, är inte heller något man som grön automatiskt värjer sig emot. Både människor och miljö kommer dock må bättre, om vi driver företag kopplat till upplevelser som turism och hälsofrämjande tjänster, återbruk och ny effektivare teknik, snarare än slit-och-släng-produkter och gruv- eller oljeindustri.

Att vi är SD:s motsats är ingen myt. Vi ställer inte de fattigaste i samhället mot varandra. Vår humana politik vi stolta över. För oss som vet vikten av att ställa upp för de som behöver skydd, en ny chans eller helt enkelt en medmänniska, är det tydligare än någonsin att MP är rätt parti. Av alla tusentals medlemmar som deltog i partiets valanalys, så berättade partisekreteraren, att de inte fick in ett enda förbättringsförslag, som ville att vi skulle följa SD:s filosofi och minska hjälpen till de som flyr från krig, svält och miljöförstöring.

I stället vill vi öka beskattningen något för de med hög inkomst, att politiska partier ska vara mer öppna med vilka som sponsrar dem, justera rut och att välfärden ska regleras så att vinst återinvesteras så att riskkapitalbolag inte kan mjölka staten på skattepengar.

Våra perspektiv är för barnen. Vi ska ha kläder, mat och leksaker som är giftfria. De ska kunna leka ute och andas luft utan att vi ska behöva tänka på vare sig avgaser eller kemikalier. De ska veta att det finns skydd och vård att få när de behöver hjälp, kunskap att få i en tillgänglig skola, och fortsätta kunna dricka från samma källa som när farfar var barn. Därför är det självklart för oss att välja att vara grön på landsbygden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eivor Folkesson språkrör MP Vadstena Tommy Kennberg språkrör MP Vadstena Anneli Vitterskog MP Vadstena Anna Lind MP Vadstena Gunilla Lindblad MP Vadstena Ann-Katrin Johansson MP Vadstena Birgitta Porsbring MP Vadstena Peter Asthamn MP Vadstena