En mer öppen diskussion behövs

En bredare dialog om tiggeri och migration vore välgörande, skriver Staffan Danielsson (C).

18 augusti 2014 05:55

Om äldres andel av befolkningen fått råda skulle det varit runt 70 ledamöter över 65 i riksdagen, det var 6 efter förra valet. Bland annat därför kandiderar jag än en gång till riksdagen.

För mig har alltid Centerpartiets arbete för grundtrygghet och solidaritet/omtanke om varandra varit viktig. Alliansens reformer på till exempel sjukförsäkrings- och arbetsmarknadsområdet har varit nödvändiga, men pendeln slår ibland för långt och då behövs åtgärder. Jag kommer att arbeta för att a-kassan höjs och blir allmän samt att bedömningarna i sjukförsäkringen nyanseras en del.

Naturligtvis kommer jag att engagera mig mer i äldrefrågor, till exempel att skatterna likställs och att rätten till serviceboende förstärks.

Jag kommer alltid att vara en stark röst för en levande landsbygd. Naturligtvis slåss jag för hela Östergötlands utveckling på alla områden.

Jag är en varm alliansvän och en självständig politiker som vågar diskutera även känsliga frågor, som migration och tiggeri. Jag är tveksam till om tiggeri ska kunna ske till exempel i bostadsområden och på landsbygden eller på allmänna kommunikationer, och jag tycker i grunden att människor i behov av försörjningsstöd i Sverige ska kunna få det genom allmänna medel.

Jag står naturligtvis för en öppen och generös grundsyn i migrationspolitiken men anser att utifrån denna grund måste det kunna föras en öppnare dialog i sakfrågor där människor ställer frågor. Antalet asylsökande till Sverige ökar nu kraftigt, i ett läge med redan ansträngda mottagningsresurser, dåligt fungerande integration och betydande arbetslöshet. Naturligtvis ska Sverige ligga i EU-täten för en generös migrationspolitik, men om våra regelverk är så pass mycket bättre än övriga EU-länders att en femtedel av asylsökande till EU vill till Sverige, är de då rätt avpassade i varje detalj?

Centerpartiet gjorde ett starkt EU-val och ligger helt rätt i sina valbudskap inför hösten. Jag känner tillförsikt inför valet, och tror att Centerpartiet överraskar stort!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!