Viktigt ta itu med nedskräpning också

Signaturen "Linnéa" skriver att det är skrattretande att Sveriges regering och riksdag arbetar med att stifta lagar emot nedskräpning.

Linköping 15 maj 2021 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Några tankar när jag läst "Det finns allvarligare problem att ta tag i" (10/5).

Det är inte skrattretande utan mycket bedrövligt att en sådan lag behövs. Det är absolut nödvändigt med en antiskräplag för att vi ska få en trivsam stad. 

 

När man rör sig i Linköpings centrum kan man inte undgå att lägga märke till alla fimpar som många rökare anser sig ha rätt att slänga på marken. 

Kommunernas kostnader för att ta hand om skräpet är enligt Håll Sverige rent 2 miljarder kronor. Är inte detta en kostnad man kunnat avstå ifrån? Singapore anses vara en av världens renaste städer. Där är det dryga böter för den som skräpar ned. 

 

Linnéa anser att politikerna inte ser mäns våld mot kvinnor vilket däremot alla andra vanliga människor ser. Politikerna är mycket väl medvetna om vad som händer i samhället. Det är därför de är politiker. 

Jag anser att jag är en vanlig människa. Jag har aldrig sett en man utöva våld mot en kvinna. Man hör om det i radio och tv men det är inte detsamma som att man har sett det. 

Jag tycker att politikerna, med tanke på miljön, ska ta itu med nedskräpningen omedelbart även om det finns andra problem att lösa.

Peder Claesson, Linköping

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Annons
ICA Maxi Tornby

Klimatsmart och gott – precis som det ska vara

Annons
ICA Maxi Tornby

De har Skandinaviens största in-store växthus

Linköping

Trängsel vid återvinningen får ansvariga att ryta ifrån: "Är besöket livsviktigt?"

Linköping

Vad händer med ekarna vid Rosenkällasjön och Viggeby?

Linköping

Pandemiåret betydde rekord för återvinningen: "Det ger en kick"

Visa fler