Visa hänsyn till era barn och pedagogerna

Det är pandemi. Vi har förhållningsregler. De ska följas. Vi ska vara hemma om vi har symptom, liten som stor, barn eller pedagog.

Östergötland 8 juni 2021 13:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi vet aldrig hur dagen ser ut. Vi ber ideligen vårdnadshavare att höra av sig dagen innan om deras barn kommer tillbaka, likaså att anmäla att de blir hemma dagen därpå. 

Att avstå från de här uppmaningarna gör att vi har väldigt svårt att planera vår verksamhet, att räcka till och det skapar stress och otrygghet. 

 

Vi lägger ett pussel varje dag. Hur många pedagoger är hemma och är sjuka? Hur många barn har vi? Räcker vi till för att täcka upp dagen? Finns det någon vikarie att få tag på? Om Kalle eller Amira kommer, kan vara den avgörande pusselbiten för om vi fixar dagen eller ej. 

Så jag uppmanar er vårdnadshavare att hjälpa oss. Meddela oss om ni kommer dagen därpå eller om ni är hemma nästkommande dag också. Det är ert barn som ska vara i denna sköra miljö, som bygger på att det finns tillräckligt med pedagoger. Visst vill ni att pedagogerna ska räcka till och finnas där för era barn? 


Så snälla hjälp oss, visa hänsyn till pedagogerna och era barn. Vi har rätt till en arbetsmiljö där vi har framförhållning och kan uppbringa en säker och bra verksamhet.Tack på förhand.

Förskollärare som vill allas bästa

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Östergötland

Vabbandet har ökat i Östergötland under pandemin – men ingen extrem vabruari i år

Östergötland

Många fortkörare fast under trafikvecka

Östergötland

LRF: Vi kan ta emot 8 000 i hela landet

Östergötland

Beskedet: Föräldrarna måste inte betala

Mjölby kommun

"Det finns stora behov av pengarna"