Sjukvårdens medarbetare är slutkörda – vad gör S?

Efter snart två år av pandemi är det inte svårt att förstå för var och av oss att vårdens medarbetare är slutkörda.

För även om pandemin har omkullkastat det mesta så var Region Östergötland på väg åt fel håll långt innan den, med vårdköer som växte i en dramatisk takt, skriver debattörerna.

För även om pandemin har omkullkastat det mesta så var Region Östergötland på väg åt fel håll långt innan den, med vårdköer som växte i en dramatisk takt, skriver debattörerna.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Debatt2022-01-24 10:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Något som också vittnas om i berättelse efter berättelse direkt från de som slår knut på sig själva för att – dag som natt – stå redo att ta emot patienter på våra sjukhus. Trots att vårdplatserna ofta redan är fyllda. 

Vi kunde nyligen i Corren (14/1) utläsa desperationen hos en sjuksköterska på US i Linköping som säger ”Hur länge ska personalen orka? Det är som en tickande bomb.”

I samma artikel uttalar sig regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S) och medger att det är ett allvarligt läge. Karro hänvisar till en plan för återhämtning, men i övrigt kan inga konkreta förslag eller lösningar utläsas. Planen för återhämtning initierades på begäran av Moderaterna och Kristdemokraterna. Vi är förvisso glada att S-ledningen tog till sig det förslaget, men det räcker inte.

I sju år har Koalition för Östergötland (S, C, L och MP) styrt Region Östergötland. Östgötarna lovades då en köfri vård och regionens (dåvarande landstingets) arbetsplatser skulle vara Sveriges mest attraktiva att arbeta på senast 2020. I dag har vi facit och vi är nog alla överens om att S-ledningen kapitalt har misslyckat. För även om pandemin har omkullkastat det mesta så var Region Östergötland på väg åt fel håll långt innan den, med vårdköer som växte i en dramatisk takt. 

Utan medarbetare – ingen vård, därför är det av största vikt att Region Östergötland arbetar hårt för att både kunna rekrytera medarbetare, men också behålla de som arbetar hos oss i dag.

För att skapa en mer attraktiv arbetsplats vill vi från Moderaterna och Kristdemokraterna bland annat möjliggöra fler arbetstidsmodeller i vården. Modeller som ger tid för återhämtning, reflektion, handledning och kompetensutveckling. Men också säkerställa att det ska löna sig bättre att vidareutbilda sig, utvecklas, forska och göra karriär i vården genom tydliga karriärstegar för olika yrkeskategorier.

Men vi måste – inte minst – genomföra insatser för en hållbar arbetsmiljö i samverkan med de fackliga parterna. Man ska inte behöva söka sig bort från sitt yrke för att man inte orkar längre. Så kan vi inte ha det. 

Region Östergötland behöver en ledning som tar krisen i sjukvården på allvar. Som lyssnar på ropen direkt från vårdens medarbetare. Och som är villiga att jobba hårt för att finna nya lösningar. Moderaterna och Kristdemokraterna är redo att det ansvaret när S-ledningen så uppenbart fallerar.