Projekt Kickstart leder till snedvriden konkurrens

Hur kan det komma sig att skattemedel används för att snedvrida konkurrens av lokalt näringsliv?

Att Linköpings kommun bidrar med för oss motsvarande en årsomsättning till ett ”innovativt” projekt av inomhusgolf som ska konkurrera med oss är minst sagt provocerande, skriver insändarskribenten.

Att Linköpings kommun bidrar med för oss motsvarande en årsomsättning till ett ”innovativt” projekt av inomhusgolf som ska konkurrera med oss är minst sagt provocerande, skriver insändarskribenten.

Foto: Dotshock

Insändare2021-05-04 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste med förundran i Corren om projektet Kickstart Linköping (21/4) där Linköpings kommun beslutat skänka 500 000 kr till en stor hotellkedja för nyetablering av inomhusgolf. 

Jag äger och driver tillsammans med min kompanjon Sweden Indoor Golf som är etablerad i Linköping sedan 2018 och jag kan inte annat än att bli upprörd. Hur kan det komma sig att skattemedel ska användas för att snedvrida konkurrens av lokalt näringsliv?

Sweden Indoor Golfs vision är att skapa ett trovärdigt inomhusalternativ för golfsporten. Vi är ensamma om att erbjuda ett koncept där långa golfslag mäts i simulatorer och puttningen sker vid sidan av på en puttmatta för maximal trovärdighet.

Vi har investerat i den tveklöst mest avancerade teknologin tillgänglig på marknaden till våra åtta simulatorer. Utrustning av det slaget är mycket kostsam och vi hoppas kanske få tillbaka vår investering över ett antal år. 

Ackumulerat resultat för våra två första verksamhetsår är minus 800 000 kr. Innevarande år kan möjligen ge ett nollresultat och då ska man ha klart för sig att allt arbete av oss skett utan en krona i lön. Verksamheten har inte tagit mot några som helst stöd eller bidrag. 

Att i det läget läsa om att Linköpings kommun bidrar med för oss motsvarande en årsomsättning till ett ”innovativt” projekt av inomhusgolf som ska konkurrera med oss är minst sagt provocerande.

Vi är inte mot konkurrens, tvärtom ökar det intresset för det vi brinner för, men det bör ske under lika villkor.