Många nonchalerar riskerna med covid

Käre Mikael Rahmqvist, det är bra att du reagerat.

Linköping 11 maj 2021 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Ångest inför "hotet" att få en vaccinspruta" (6/5).

Jag skrev insändaren "Varför riskera smitta vidare" (4/5) för att skapa debatt, hjälpa till att belysa de problemen som finns med vaccinationen och inte för att vara snäll. 

Det finns många som nonchalerar riskerna med coronaviruset, demonstrerar mot åtgärderna för att hålla smittan borta, sprider desinformation och lögner och hat på nätet och på arbetsplatserna.

 

Personligen känner jag åtta personer som insjuknat allvarligt i covid-19. Sjukdomen slog till med kraft mot en mycket nära släkting och en vän till mig som avled. Om smittan inte stoppas är det en tidsfråga innan alla hyggliga personer smittas och jag tänker inte tillåta ovaccinerade personer stå bredvid mina barnbarn eller bredvid en som inte vaccinerats på grund av allvarlig sjukdom.

Jag och många med mig förstår att man tvekar att ta ett vaccin som har svåra biverkningar. Inte utan rädsla tog jag och min fru vår första spruta av Astra Zeneca. 

Vi gjorde det för skydda oss själva, för att kunna träffa våra barn och barnbarn, våra släktingar och vänner, bidra till att denna hemska smittan försvinner och ja, göra en god gärning.

 

Alla vet att det finns medicinska skäl för att inte vaccinera sig, ångest kan vara en av dessa skäl. Jag tycker vidare att man borde kunna ge stöd till hygglig folk som vill vaccinera sig men har betänkligheter. 

Min fråga till dig är: om du var ansvarig för att skydda jordens befolkning, vilka åtgärder skulle du föreslå? Hade du förordat restriktioner till den dagen då ett hundraprocentig vaccin produceras?

Jag hoppas att du och många andra övervinner er rädsla och vaccinerar er. Tyvärr, vi befinner oss mitt i ett krig.

No name

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Krönika

Christer Kustvik: Idrott för rika och vaccinerade – men SHL kör vidare

Linköping

Starka reaktioner om vaccination i bostadsrättsförening

Linköping

Rickard Lundin: "Bra lösning av vårdcentralen"

Linköping

Vaccinerade grannarna: Ordföranden ville underlätta

Linköping

Vårdchefs grannar i bostadsrättsförening fick vaccin

Visa fler