Jag vill inte vara rädd i vårt Linköping

Fortsätter detta blir Linköping mer känt för kriminella dödsskjutningar än allt det fina vi har att erbjuda turister och oss Linköpingsbor med omnejd, menar insändarskribenten.

Insändare 25 november 2021 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vill inte vara rädd för att vara utomhus här i Linköping. Vill inte behöva tala om för mina barn att de inte ska vara ute när det är mörkt eller inte vistats på vissa platser här i vårt Linköping. Vad var det som hände och när började allt gå snett? 

Polisen säger att allmänheten inte behöver känna rädsla, men utvecklingen som nu sker att det skjuts lite överallt och olika tider på dygnet, gör att rädslan för många bara ökar. Klart är att de som skjuter inte är ute efter vem som helst, men en kula kan mycket lätt gå fel. Att då beklaga att någon oskyldig drabbats är väldigt försent. Inga ursäkter eller förklaringar hjälper då. 

Jag vill inte vara rädd, men nu är jag det och jag vet att jag inte är ensam. Om det hjälpte med en manifestation mot våldet skulle jag gärna ställa upp, men nu är det nog tyvärr inte så enkelt. Ty de som är i denna kriminella värld skiter fullständigt i vad allmänheten, polisen och vilken regering som helst tycker och tänker.

Något måste hända innan någon oskyldig drabbas och fler anhöriga förlorar någon de har kär. Fortsätter detta blir Linköping mer känt för kriminella dödsskjutningar än allt det fina vi har att erbjuda turister och oss Linköpingsbor med omnejd.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Mannen som misstänks ha våldtagit kvinna på restaurang släppt – utredningen kan läggas ned

Polispådrag efter slagsmål på skola: "De pucklade på varandra ordentligt"

Polisen stoppade misstänkt påverkad bilist

Polisen stoppade misstänkt rattfyllerist

Misstänkta tjuvar upptäckta i Tornby

Visa fler