Höj den tillåtna hastigheten för A-traktorer

A-traktorer är säkra fordon i trafiken då det är vanliga bilar som byggs om. Till och med mycket bättre än de mopedbilar som får framföras i 45 km.

Linköping 10 juni 2021 13:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Stoppa vansinnet med A-traktorer" (2/6).

Dessa fordon är inte vansinniga, där har signaturen "Kalle" enligt min åsikt helt fel. Vi ska inte stoppa de här fordonen, ungdomarna som kör dessa bor oftast utanför städerna där kollektivtrafiken saknas. 

 

Att höja hastigheten till 50 eller 60 km i timmen, är vad som behövs, för att harmonisera med övriga trafiken. De här fordonen som ungdomarna har är bra och säkra då många av dem nästan är nya. 

De så kallade mopedbilarna som får gå i 45 km är inte alls lika säkra om de skulle bli inblandade i något tillbud/olycka ute på våra vägar.

 

Min erfarenhet är att ungdomarna sköter sig bra i trafiken, många är vana sedan barnsben att vara med ute på åkrar och tidigt få köra traktorer eftersom de ofta kommer från lantbruk. De kör ofta in på busshållplats, eller går åt sidan om möjlighet finns för att underlätta för oss andra trafikanter att köra om dem. Höjer man hastigheten, minskar troligen hastighetsöverträdelserna också. 

Och till sist, vad är det för fel med att vissa ungdomarna har ett motorintresse? Oftast har de här killarna/tjejerna föräldrar som också är motorintresserade. 

Trafikant

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Linköping

Efter diskussionerna – hundratals fler elsparkcyklar i Linköping

Linköping

Här vädjar skolelever om säkrare väg: Bygg en bro över vattnet

Linköping

Hårt trafikerad vägsträcka stängs av helt – på natten

Ledare

Ledare: Bilen har kommit för att stanna

Linköping

Dags för sommargågata – i år med två nya gator

Visa fler