Ge alla barn en rättvis chans

Jag skiter i politiken. Sluta tjafsa, vi gör något istället.

Linköping 18 februari 2021 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det enda jag bryr mig om är barnen. Barnen som ska ta över samhället i framtiden. De behöver möta vuxna som ger dem framtidstro. 

En kort berättelse från verkligheten:

Jag vikarierade på en mångkulturell skola, det ringde ut på rast och barnen skulle spela fotboll. Vi letade länge efter en boll och tillslut hittade vi en som det knappt fanns luft i. Barnen sa: ”du fröken dela lag”. Jag som knappt vet hur spelet fungerar.

Jag sa till killen som bad mig dela lag: ”du är bra på regler och kan hjälpa mig”. Jag visslade i pipan och spelet började. Oj, vad kul vi hade och vad glada barnen var.

 

Det social samspelet är så viktigt. Vi måste börja redan när barnen är små.Nyckeln till den sociala koden, för att komma in i samhället, är just gemenskapen med andra. 

Detta i sin tur motverkar utanförskap och kriminalitet i framtiden. Låt därför också de tvåspråkiga barnen få stanna kvar ett par timmar på fritids även om deras föräldrar är hemma.

På fritids får de möta kompisar tillsammans med vuxna som leder barnen och visar dem vägen. Det stärker barnens självkänsla och deras framtidstro.

 

Nu måste vi börja ta tag i detta på riktigt. Jag vill inte vänta längre. Jag är 69 år gammal, utbildad pedagog med gedigen erfarenhet.Jag lider med dessa barn som efter skoltid inte får gå till fritids.

Jag är säker på att vi alla vill att integrationen ska bli så bra som möjligt och den börjar, som sagt, när barnen är små. 

Det krävs förändring. Satsa på och anställ därför tillräckligt många och utbildad personal med erfarenhet så att alla barn kan få vara på fritids.

Evy Roberts

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Insändare

Insändare: Föräldrar, kan ni inte bara stänga dörren?

Linköping

Tälten är deras överlevnad – men kylan gör dem rädda

Linköping

Så söker förövarna kontakt - "Barnen kan inte backa"

Linköping

Sjukdomen har dödat i generationer "Är en olycksfågel"

Linköping

Hjärta till hjärtas grundare är död

Visa fler