Tekniktalanger söks i ny stor satsning

Just nu söker Mjärdevi Science Park efter tio talanger till det nya projektet "Tech pilots".

– Målet är att företagen ska nå ut och få tillgång till nya talanger, säger Lena Miranda, vd på Mjärdevi Science Park.

25 maj 2015 09:29

Företagen i Mjärdevi jobbar mycket med teknik som finns i vår vardag, som mobiler. Men bolagen får sällan berätta vilken del av tekniken de utvecklat. I "Tech pilots" har nio bolag gått ihop som alla har roliga produkter och tjänster, som behöver nå ut till fler.

Tio studenter söks, från Linköping men också från andra universitet i Sverige. Dessa personer ska under ett års tid ska få följa bolagen nära. Sedan ska de genom olika sociala medier beskriva vad de upplevt.

– Vi söker de som är ingenjörer, men också andra inriktningar som beteendevetare eller designers. De ska vara kommunikativa, ha stora personliga nätverk för att nå ut på ett bra sätt och tycka om innovation, säger Lena Miranda.

I kampanjen arbetar man med Placebrander, ett företag för platsmarknadsföring. De genomförde för ett par år sedan projektet "Best Gamer Job" i Jönköping, som inspirerat till detta projekt. Annars menar Lena Miranda att hon inte sett en satsning på samma sätt som "Tech Pilots". Därför ska det bli spännande att se resultatet.

Då några av bolagen har kontor utomlands, ska projektet även köras på engelska. Målet är att bolagen i slutet av kampanjen ska ha nått ut med världsledande innovation. Målet är också att unga akademiker ska ha fått upp ögonen för Mjärdevi och Linköping.

– Vi har varit traditionellt duktiga på forskning och utveckling i Linköping. Nu ska vi profilera innovation och kunskap, avslutar Lena Miranda.

Man kan söka till "Tech Pilots" genom att gå in på www.techpilots.se. Sista ansökningsdag är 20 juni.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!