Correns efterlysning gav resultat nästan genast.
Staketet satt en gång utanför posten på Kungsgatan i Linköping. Konstnären Lennart H Lindberg skapade det på uppdrag av Statens konstråd. 1985 byggdes posten om och staketet försvann.
Det fanns läsare som hade hört talas om att det fanns någonstans i Gamla Linköping, och byggnadsantikvarien Johan Högquist visste precis.
– Posten ville inte ha det 1985, när de byggde om. Det fanns en tanke att skrota räcket då, men det ville vi inte och vi hade plats. Så vi tog emot det. Och här har det stått, sedan dess.
När Corren kommer för att titta på Lennart H Lindbergs räcke har det röjts fram i gräst och snår. Ett mindre träd som slingrat sig ut och växer i mellanrummen har sågats bort. Så nu skulle det kunna gå att flytta på räcket – för den som har en mindre kran tillgänglig, för det är tungt.
– Ja, det är i två sektioner, en som stod mot Kungsgatan och en i vinkel mot det, säger Johan Högquist.
Den ena delen är 17 meter lång, den andra knappt 2,5 meter.
– Jag tycker att det är jättefint, säger Johan Högquist, och jag är tacksam om det kommer upp någonstans.
Det höll på att hända för bara något år sedan. I samband med igångsättandet av Lill-Valla till en lekpark diskuterade man att använda det här staketet som avgränsning någonstans.
– Men det föll. Det är inte bra för barn, skaderisken är för stor, säger Johan Högquist.
Det är Lars-Ove Östensson som är kommunens konsthallschef.
– Men det är ju inte kommunens räcke, säger han, det står ju helt klart.
Nej, det lär tillhöra Statens konstråd som har beställt 1 526 konstverk till byggnader med statlig verksamhet genom åren, verk som har satts upp på universitet, ambassader, polisstationer och fängelser. Eftersom många av de här myndigheterna har slagits samman, försvunnit eller förändrats, så gjorde Statens konstråd 2008 en inventering av vartenda beställt konstverk.
Det var då det konstaterades att räcket (eller staketet ) utanför posten var försvunnet.
– Det är det ju inte, säger Johan Högquist. Det har inte ens rostat sönder.
Det är konstföreningen i Lindbergs hemstad Sala som har efterlyst järnstaketet. Dess vidare öden är i dag något oklara, men Corren hoppas återkomma och berätta vad som händer med verket.