Det spekulerades vilt i varför den svenske fotbollsstjärnan lade upp en bild i sociala medier på en Hammarby-tröja med namnet Ibrahimovic på ryggen.

Svaret är att han köper 50 procent av AEG Swedens aktier i Hammarby och äger därmed omkring en fjärdedel av Hammarby.

AEG äger även Los Angeles Galaxy i MLS som Zlatan Ibrahimovic lämnar i vinter.

Jag har ju spelat i Galaxy och fått en bra relation med folket från AEG. Då fick jag den här möjligheten att bli partner med AEG och en sån möjlighet går det inte att tacka nej till. Inte till människor som är så lyckosamma i affärer. Dessutom var jag redan länkad till Sverige. Så gick det till, säger Ibrahimovic till Aftonbladet.

Följde allsvenskan

Det som känns speciellt med Hammarby är att klubben växer hela tiden. Det är klubben som har störst potential att bli störst i Skandinavien. De gör fantastiska saker redan nu. De hade lite otur nu i år, de kunde ha vunnit serien. Jag följde slutet av allsvenskan även om allt var hemligt med mig och Hammarby.

38-åringen säger att han kommer att vara väldigt engagerad i Hammarby efter att ha själv avslutat sin spelarkarriär.

Jag ser fram emot att få jobba med fotbollen från en annan vinkel. Inte bara på planen. Även om jag kanske kan bjuda på något på planen också om jag inte är för gammal... Men inte som aktiv spelare, alltså. Snarare med att hjälpa de aktiva på träningsplanen, om den hjälpen behövs. För jag vet att spelarna i Hammarby är i goda händer nu.

"Känns helt rätt"

Ibrahimovic vill att Hammarby ska ha den bästa ungdomsakademin i Sverige och fostra de bästa talangerna med hjälp av hans resurser och nätverk.

Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull välkomnar Ibrahimovic som ny ägare.

"Att då få in en person som Zlatan Ibrahimovic i klubben, med den passionen och vinnarmentaliteten han står för känns helt rätt", säger han i ett pressmeddelande.

Ibrahimovic är på väg att lämna Los Angeles där han spelat två säsonger för Galaxy. Det kanske hetaste ryktet handlar om en comeback i Milan. För Aftonbladet avfärdar den förre Malmö FF-anfallaren att det skulle kunna bli en allsvensk comeback, däremot hoppas han kunna se Hammarby på plats på Tele2 arena.

Drömscenariot är att jag ser Hammarbys premiärmatch nästa säsong på arenan. Sedan vet jag inte vilket schema jag kommer ha de närmaste månaderna. Men om jag kan så kommer jag.

Ibrahimovic får också frågan hur han tror att Malmö FF reagerar på att han blir delägare i en konkurrentklubb.

Jag vet att de inte kommer att bli besvikna. Det jag har gjort för MFF kommer vara där för evigt. Det här är en helt annan situation. Det har inget att göra med var min karriär började.