LÄS OCKSÅ: Enkelt för LVC i "studentmötet"

Det var ett segerjubel som hördes ända in till stan när LVC besegrade Hylte/Halmstad med 3–2 (31–33, 25–10, 18–25, 25–16, 15–9) i Sporthallen. Som många gånger innan tog LVC matchen till fem set på hemmaplan, men den här gången lyckades de knyta ihop säcken och ta matchen till en seger också.

– Vi har nog fått nog av att förlora i femte set nu. Vi kände att i dag var det dags. Nu skulle vi vinna, säger LVC:shögerspiker Isabelle Falck efter matchen.

Artikelbild

LVC har inte tagit en enda seger mot Hylte/Halmstad i elitserien, men nu kom den första. Det var också en jämn match där ett femte och avgörande set var mer än rättvist. Där tog LVC också över och när Frida Kindbom, Alison Youlten och Isabelle Falck hittade kemin ihop var det inget snack om saken.

– Fy fan vad skönt. Det är nog första gången i mitt liv som jag vinner mot Hylte/Halmstad, säger Falck och fortsätter:

– Vi bygger väldigt mycket på mig, Frida (Kindbom) och Alison (Youlten), så det är viktigt att vi håller nivån. Vi är några som är kvar från förra året och har byggt ett spel tillsammans. De andra är väldigt unga så vi måste hjälpa dem.

Hur kändes det för egen del?

– Jag har tränat på lite olika anfallssätt och tyckte att jag fick utdelning. De visste inte var de hade mig, säger Falck och ler.

Vad är det som gör att ni tar hem segern i dag då?

– Vi spelade mycket på deras svagheter och spelade mer som ett lag när det blev lite tufft. Vi utnyttjade deras svackor på ett bättre sätt.