Segern var i underkant för VIK

Västerviks IK fortsätter att vinna på försäsongen. Mot Tranås AIF kom tredje raka segern när det blev 1–0 i Plivit Arena.

28 augusti 2019 21:43

Sett till spelet och målchanser så borde hemmaseger ha blivit några mål större. För chanserna saknades verkligen inte, men tidigare VIK-målvakten Isak Ragnevad agerade säkert mellan stolparna hos gästerna.

– Första perioden tycker jag vi började ganska bra. Stabilt och lugnt, men sedan tappade mer och mer ju längre perioden gick. Vi var inte missnöjda med perioden, men inte nöjda heller, säger VIK:s tränare Mattias Karlin.

I andra perioden var det VIK för nästan hela slanten i och med att man var det spelförande laget.

Flera bra lägen skapades och till slut kom målet. Det var amerikanska nyförvärvet Jake Randolph som kunde ta vara på en målvaktsretur när han tryckte in 1–0.

– Det var ganska mycket åt ett håll i andra perioden. Sedan önskar man ytterligare några mål. Rent spelmässigt tycker vi tog över ganska kraftigt och det var lugnt åt andra hållet.

Inledningsvis i tredje perioden fick hemmalaget spela en hel del i numerära underlägen, men gjorde det på ett bra sätt.

Gästerna försökte flytta fram sina positioner i jakten på en kvittering. Det gjorde att VIK fick till flera bra spelvändningar där det skapades bra lägen för ytterligare mål, men utdelningen uteblev.

– Den tredje perioden tycker jag är stabil. Vi gjorde lite misstag i perioden. Jag tycker vi har varit ganska generösa i de två första matcherna med misstagen. Det märkts att vi var ett steg bättre. Sett till chanserna vi har så borde vi ha gjort tre mål.

Det blev alltså en hel del spel i numerära underlägen, men det är bara nyttig.

– Vi fick se flera av de nya spelarna vad de kan ge laget. Kul att få se Rob Bordson, Peter Krieger, Jake Randolph, Erik Aterius och Marcus Westfält som fick mycket istid i de numerära underlägena. De gjorde det bra.

Jake Randolph gjorde sin klart bästa insats i VIK-tröjan så här långt.

– Det var stor skillnad jämfört tidigare. Jättekul att se att han fick lite flyt i spelet och var mera delaktig i spelet. Han har varit lite försynt och försiktig i tidigare matcherna, menar Mattias Karlin.

VIK är farten igen på fredag när Vimmerby kommer besök och då ska det avgöras vem som vinner Sandströms Trophy.

Matchfakta

Västerviks IK 1

Tranås AIF 0

Andra perioden: 1–0, 12,25, Jake Randolph (Peter Krieger), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:

Utvisningar, VIK: 7 x 2 min. Tranås: 6 x 2 min.

Skotten: 32–19 (9–8, 14–4, 9–7)

Publik: 324.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson