Precis som Sporten avslöjade tidigare idag har den 21-årige centern Philip Rondahl skrivit på ett ettårskontrakt för Västerviks IK. Rondahl har större delen av sin hockeybakgrund i Linköpings HC, men spenderade den senaste säsongen i schweiziska andraligan i klubben EVZ Academy. Säsongen innan det tillhörde han Stjernen i Norska högstaligan där han gjorde 26 poäng (12+14) på 36 seriematcher.

I NLA-laget Zugs andralag, EVZ Academy, gjorde Philip Rondahl 36 seriematcher den gångna säsongen. Totalt blev det 34 poäng och en roll som assisterande lagkapten under det som blev hans första och enda säsong i Schweiz.

VIK:s sportchef Emil Georgsson är belåten med värvningen av den storväxte (191cm/92kg) centerpjäsen:

– Philip en storväxt center som också kan spela ute på en kant om det skulle behövas. Han är ansvarsfull och användbar i både PP och BP. Philip har gjort bra med poäng i princip alla säsonger oavsett liga, men av referenserna vi fått så är det de defensiva spelet vi fått lovord om.

Georgsson fortsätter:

– Att direkt efter juniortiden sticka i väg och spela utomlands är härligt kaxigt. Att dessutom producera och bli kvar i ligor som ställer högre krav på utlänningar säger framförallt att det finns en bra karaktär bakom spelaren. Vi är glada över att få Philip till Västervik då det här ökar konkurrensen på våra centerpositioner.