RP:s främsta målskytt från förra säsongen, Benjamin Jacobsson, lämnade RP på grund av privata skäl två veckor innan seriestart. Nu har även Isak Karlsson Süssly gjort samma sak. Samtidigt är Mattias Bälter borta en längre tid på grund av en korsbandsskada.

– Jag vågar inte svara på om Süssly kommer tillbaka. Han har tagit en paus på obestämd tid helt enkelt. Just nu finns det inga indikationer på det, säger RP:s tränare Magnus Oscarsson Söder.

Men trots att laget har blivit av med tongivande spelare så har spelet fungerat bra med tanke på förutsättningarna.

– Efter de förutsättningarna vi har och med tanke på att andra lag har värvat in så får jag vara nöjd med hur spelet har sett ut och vad vi har presterat. Sedan vill man alltid ha fler poäng och ligga högre i tabellen, säger Oscarsson Söder.

Sist blev det förlust med 26–27 på bortaplan mot tabelltvåan Varberg, där RP dock var nära att vända ett sjumålsunderläge till seger. Nu väntar Varberg igen – fast på hemmaplan.

– Vi har varit med i allra högsta grad. Vi måste förbättra anfallsspelet och det är egentligen det vi kollat på hela säsongen. Det har varit lite upp och ner vilket gjort att vi inte haft samma trygghet där alla gånger. Men vi kollar på vad vi kan förbättra sedan den förra matchen.