Veteranen Thörnberg får lämna HV71

HV71 fortsätter att städa rejält i spelartruppen.

Veteranen Martin Thörnberg är en av tre forwards som får se sig om efter en ny arbetsgivare.

Klart man är besviken. Men jag vet också om hur det här funkar, säger Thörnberg till Aftonbladet.

25 mars 2020 15:09

Nils Andersson, Christoffer Persson, Joakim Andersson, Markus Lauridsen och Lias Andersson fick i förra veckan beskedet att deras framtid inte finns i Jönköpingsklubben.

Tre till fick samma besked under onsdagen.

Forwardstrion Johan Johnsson, Oscar Sundh och Martin Thörnberg fasas ut när klubben bygger om inför nästa SHL-säsong.

"Det är tufft att ge de här beskeden, inte minst till tre spelare som har väldigt starka känslor för klubben och alla är väldigt fina killar", säger sportchefen Johan Hult på klubbens webbplats.

Thörnberg, 36, hann med 588 grundseriematcher och 126 i slutspelet för HV71.

"Det går inte beskriva hur mycket han betytt för klubben. Hans passion för föreningen och hans otroliga vinnarskalle har varit ovärderlig under lång tid. En HV-ikon. Vi önskar Martin stort lycka till framöver", säger Johan Hult.

Artiga farväl får också Sundh och Johnsson.

Hult om Oscar Sundh:

"Också en spelare med stort HV-hjärta. Har en speciell plats hos alla HV-fans, med sitt uppoffrande spel och sin seriösa inställning. Har gjort ett stort avtryck i klubben med sina 500 matcher och två SM-guld och jag önskar Oscar all lycka i framtiden."

Hult om Johan Johnsson:

"Johan är oerhört seriös i allt han gör och träningsvillig som få. En HV-kille sedan barnsben som nu fortsätter hockeykarriären på annat håll. Vi tackar Johan för hans insatser i HV71."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT