Tveksamma till att hoppa i EM-finalen

Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har en viss individuell medaljchans.

Ändå tvekar båda att hoppa söndagens final.

Vi avvaktar, säger von Eckermann.
Vi får se, säger Fredricson.

23 augusti 2019 19:19

Den regerande Europamästaren från Göteborg 2017 inledde med att vinna tidshoppningen i onsdags.

Så långt gick allt helt enligt planen.

Två dagar, två omgångar och två nedslag senare befinner sig Fredricson på tionde plats – med en minimal chans att ta ett nytt EM-guld.

Ben Maher leder på 0,62 fel och mellan honom och Fredricson finns ryttare som Jos Verlooy, Martin Fuchs, Gregory Wathelet och Steve Guerdat.

Vill se rimlig chans

Ingenting är omöjligt och i teorin kan allt hända, men utsikterna för att det ska bli ännu en mästerskapsmedalj är inte ljusa. Mer än en handfull ytterst kompetenta konkurrenter måste misslyckas samtidigt som Fredricson gör två nollrundor på söndag.

Det är det scenariot som gör att han tvekar.

Jag måste kolla hur jag ligger till först. Jag kommer inte att starta en final om jag inte har chans till medalj, det gör jag inte. Jag vill inte hoppa bara för att vara med utan jag vill ha en rimlig chans att ta medalj om jag gör två felfria rundor.
Jag hade hoppats på felfritt i dag. Då hade jag legat femma sexa. Men det går inte att hoppas, man ska göra det också, säger Fredricson.

Vatten spökar

Von Eckermann har ett något bättre läge. Han står på 7,56 fel och ligger nia, hästen är i god form men på söndag väntar på nytt ett vattenhinder. När Mary Lou slapp det i lagfinalen imponerade ekipaget stort.

Men vattenskräcken i onsdags och torsdags riskerar att ge sig till känna igen när det drar ihop sig på söndag eftermiddag.

Hon känns jättefin och fräsch och på så sätt känns det bra. Resultatmässigt är det heller inte så långt i från, men jag måste prata lite med banbyggaren hur det ser ut. Det finns alltid ett bättre och sämre sätt hur det (vattenhindret) ligger.
Vi får se i morgon.

Men han tillstår att han är sugen.

Självklart är det så. Jag åker inte hit för att inte rida. Hon är i en sån fantastisk form. Det har varit en njutning att rida henne.

TT: Om den goda känslan sitter i under lördagen rider du finalen?

Ser allt bra ut så...

Malin Baryard Johnsson ligger 22:a på Indiana och kvalade in bland de 25 som får hoppa i den första finalomgången.

Till den andra går de tolv bästa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Skiöld/TT