Ni möter Motala simsällskaps ordförande i veckans Sportsnack, videoserien i Öst media som ni kan se på mvt.se och corren.se. I intervjun pratar vi dåtid, nutid och framtid.

– Rekryteringen är klubbens viktigaste fråga. Vi behöver få in familjer, och föräldrar som hjälper till. Vi behöver få simmarna att fortsätta längre. Nu hade vi flera simmare som tog studenten och då har de hållit på ovanligt länge, beskriver Sjögren situationen för MSS.

Simsällskapet har en svår mellanperiod nu när Mariebergsbadet lagts ned och det väntas på den nya simhallen som planeras i Varamon intill ett eventuellt Lalandia.

Artikelbild

| Johanna Sjögren, som förr hette Forsberg, gav på sin tid som triathlonproffs ut en tidning som spreds över världen. En marknadsförare redan då, som nu vårdar varumärket Östergötlands sjöstad och som leder Motala simsällskap som ordförande. Möt henne i Sportsnack.

– Vi löser det, det är inte många veckor. Vi simmar mer i kanalen, bussar till Mjölby och Linköping, och åker på läger, säger ordföranden.

Det är med värdeorden hjärta, utveckling och gemenskap som Sjögren vill ta MSS in i framtiden, en förening som bildades 1904.

Förr hette Sjögren Forsberg och var på SM-toppnivå i både löpning, simning och triathlon. Hon var proffs utomlands och tog SM-medalj i tre sporter. Framför allt var hon före sin tid i marknadsföring av sin sport där hon satsade mot OS. Med en pappa som drev tryckeri gjorde hon en tidning som spreds till all triathlon i världen.

– Det var för sportens skull, mer än för min egen, säger hon.

Artikelbild

| Johanna Sjögren är en SM-simmare från förr som nuförtiden får tampas i vattnet mot dotter efter dotter.

Vad är ditt råd till lokala idrottare som vill marknadsföra sig och försöka få sponsorer?

– Att det är ett samarbete där det ska ge något för båda, säger Johanna Sjögren.