Efter Öst medias videoserie Fotbollsresans besök i höstas på Idrottsparken i Skänninge har nu uppföljaren Idrottsresan, som kan ses på corren.se och mvt.se, stannat till på samma anläggning.

Nu sätts fokus på SIK:s herrverksamhet där vi i samband med division 5-toppmatchen mot Östria Lambohov, som slutade 1–1 vilket höll kvar SIK i serieledning, möter sportansvarige Jonas Persson, tränaren Bjarne Sjögren och målvakten Rickard Hultgren.

Vi tar också ett snack med legendariske målvakten från förr, Krister Lennartsson, som spelade 17 säsonger i A-laget och var med då klubben var som bäst och flera gånger gick långt i Svenska cupen och spelade i division 3. Det var i början av 1990-talet.

Artikelbild

| Krister Lennartsson var A-lagsmålvakt i 17 säsonger och är fortfarande en eldsjäl. Jonas Persson var spelare förr och är sportansvarig nu. Idrottsresan har besökt Skeninge IK:s fotbollsherrar.

– Topp tre kan det bli den här säsongen och vi har division 4 i siktet, men det viktigaste är att få ihop laget och få alla att tycka det är roligt, säger Jonas Persson.

Idrottsparken har två elvamannaplaner, varav en med konstgräs, och två för sjumanna. Det finns ett flicklag, fyra pojklag och en boll-lekskola.

– Vi har ökat med ett ungdomslag och vi har haft 50 barn per tillfälle i Kul med boll, säger Jonas Persson.

Jonas Persson, som är 40 år, har varit spelare, tränare och ungdomsledare i SIK och gjort mycket för klubben sedan han flyttade till Skänninge 2005. För den minnesgode var han förr också duktig i bandy och gjorde några allsvenska inhopp i IFK Motala i slutet av 1990-talet.

Var ska Idrottsresan gå vidare? Kom gärna med förslag.