– Ett spelskickligt lag som är taktiskt duktigt, tycker tränaren Pierre Walfridsson.

9–0 (6–0) slutar matchen mot Växjö BK på Idrottsparken, vilket betyder att Maif på vårens åtta matcher vunnit sju och bara förlorat en.

Målet är att vinna serien, vilket betyder kval till en högre serie nästa säsong. Alla spelare utom tre har åldern inne för U19-spel även 2020.

Artikelbild

| Motala AIF:s U19-lag har just slagit Växjö BK med 9–0 hemma och går på sommarvila som topplag i sin serie. Målet är att spela i högre division nästa år. Idrottsresan har hälsat på när laget vann på Motala IP.

– Det här laget är bra, vi skulle hålla för toppen i fyran på seniornivå, eller kanske till och med trean, säger Pierre Walfridsson.

Maifs lag spelar ett offensivt 4-3-3-spel, men kan också plocka fram ett 4-4-2 eller 3-4-3.

– Det glädjer mig att spelarna är så anpassningsbara, säger Pierre Walfridsson.

Walfridsson, Brassen kallad som var A-lagstränare i Maif förra året, längtar tillbaka till seniorfotbollen själv och säger att han vill till ett seniorlag 2020.

– En hel del spelare kan bli seniorspelare här också, säger Walfridsson som tar med sig flera av dem på ett extraläger i Kroatien i sommar under uppehållet.

I Maiftruppen märks Ricky Younan, som började sitt fotbollsliv som målvakt men nu är en bra ytterback, Melvin Lindgren, mittback och 02:a som varit på landslagsläger, och Alem Nezirevic, 04:a som är kusin till exproffset Ali Suljic och som är uttagen till Halmstadslägret i sommar.

I videoinslaget, som kan ses på mvt.se och corren.se, intervjuas 03-tränaren Milan Kosovic, spelarna Axel Qvist och Melvin Lindgren, samt U19-coachen Pierre Walfridsson.

Maifs mål mot Växjö: Axel Qvist 3, Elton Zeka 3, Jordan Östling, Theo Forsman, Leon Zeka.

Var ska resan gå vidare nästa vecka? Kom gärna med förslag. Resan pågår fram till början av juli.