Tunga bakslagen för LFC i jakten

Linköpings FC har drabbats av bakslag i nyförvärvsjakten. "Våra huvudspår är tyvärr inte lika heta längre", säger Olof Unogård, tränaren.

6 augusti 1918 10:43

1–1 mot Vittsjö i allsvenska omstarten var en motgång för toppjagande Linköpings FC.

Här är en till.

Jakten på offensiva nyförvärv går trögt – och nu finns en uppenbar risk att klubben går helt bom på de tänkta värvningarna. Enligt vad Sporten erfar hade man i stort sett räknat in spelarna som båda vill till Linköping, men på grund av plötsligt höjda ekonomiska krav i det ena fallet och oklart kontraktsläge i det andra är det nu högst osäkert.

Olof Unogård vill inte gå in på detaljer där, men säger:

– Våra huvudspår är inte lika heta längre. Tyvärr är det så. Vill det sig illa spricker det med båda av olika anledningar. Vi har några andra alternativ, som i ärlighetens namn inte är lika heta. Vi håller på att titta över läget, men det är tufft att få tag på bra spelare i det här läget, säger han.

Tre offensiva krafter (niomålsskytten Natasha Dowie samt Nicoline Sörensen och Marija Banusic) har lämnat i sommar – och utöver Lina Hurtig, som just gjort comeback efter långtidsskada, har tanken varit att hämta in två spelare för startelvan innan transferfönstret stänger.

Men än så länge har inget av det gått i lås.

– Något kommer vi absolut att ta in. Men det är klart att det brådskar och vi har bara en vecka på oss, säger Unogård.

Samtidigt har ovannämnda Dowie ännu inte gjort klart med någon ny klubb – vilket möjligen skulle kunna öppna för en oväntad återkomst under hösten. Enligt våra uppgifter är det något som kan vara aktuellt.

I de senaste matcherna har norska landslagsmittfältaren Frida Maanum fått vikariera i en ovan roll som forward. Mot Vittsjö svarade hon för en klart godkänd insats och var med om att skapa en del konstruktivt framåt.

– Ett klart steg framåt i jämförelse med matchen mot Eskilstuna. Frida förtjänar beröm för hur hon löste det i en ny position, säger Olof Unogård.

Efter oavgjorda matchen i söndags är LFC femma i allsvenska tabellen, med åtta respektive sex poäng upp till toppduon Piteå och Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten