Tung ekonomisk smäll efter fiaskot

"Det får inte hända. Det var en smäll vi inte behövde", säger Vargarnas ordförande Anders Carlberg om den mystiska gropen.

31 augusti 2018 11:08

Den allsvenska semifinalen mellan Vargarna och Piraterna kom aldrig igång på grund av ett hål i banan.

Publiken buade på ICA Maxi Arena när speakern Anders Carlberg gav beskedet.

Dagen efter säger han så här:

– Folk var arga och irriterade. Det var upprörd stämning. Min telefon ringde hela tiden. Vi bestämde direkt att ge pengarna tillbaka för biljetten. Vid en regnmatch finns det stöd för det i reglementet, inte i det här fallet. Men vi gör det ändå.

För att göra rätt bokföringsmässigt behöver klubben kvittot för att kunna betala tillbaka pengarna för entré och program.

– Vi måste lösa det.

LÄS MER: Grop stoppade matchen

Carlberg betonar att han inte har några bankunskaper.

– Jag kan bara konstatera att det här inte får hända. Det blev en antiklimax. Av banans 272 meter var 271 perfekta.

Håller du med i kritiken att det är en skandal?

– (Lång tystnad). Det var en smäll vi inte behövde nu. Vi har jobbat stenhårt i två år för att få upp förtroendet. Det här var inte bra.

Det kom tätt efter att klubben berättat att man inte kommer riskera ekonomin för att köra i högsta serien under kommande år.

Stämmer det att klubben känt till hålet utan att åtgärda det?

– Jag har inte information om det och kan inget säga. Det låter märkligt.

Var det rätt av domaren att ställa in?

– Ett helt korrekt beslut. Lagkaptenernas ord vägde tungt där. I Norrköping blir det aggressiv attack in i första sväng. Faran var att bana ett och två kunde få res på cykeln när de skulle göra uppställ.

LÄS MER:Katastrof för svensk speedway

Under helgen kommer arbetet att utföras.

– Lastmaskiner och väghyvlar ska in för att slipa ned och lösa det. Om det är så bottenlöst måste man kanske ner i bärlagret och dräneringen. Då blir det ett större ingrepp. Där kommer den stora smällen för oss, det kostar stora pengar, säger Anders Carlberg.

Banan ska göras klar för den inställda semifinalen, en eventuell final, återstående division 1-match och 250-kubiktävling.

Under fredagen skulle klubbarna komma överens om ett nytt datum för den inställda matchen. Det gjorde de också. Det blev som väntat onsdagen 5 september.

Vargarna kommer att sakna Erik Riss i den matchen. Klubben jagar nu en ersättare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson