"Tror inte att det är så allvarligt"

Tung förlust – men efteråt kom ändå försiktigt positiva rapporter från Linköpings FC. "Vi tror inte att det är så allvarligt med skadorna", sa Olof Unogård, tränaren.

30 september 2018 19:49

Det var en blytung söndag i norr för LFC.

Serieledande och guldjagande Piteå satte stopp för den sköna segersviten, vann med 4–2 (2–1) och mästarlaget tappade därmed definitivt chansen att blanda sig i kampen om en Champions league-plats till nästa säsong.

Men inte nog med det.

Både Johanna Rasmussen och Anna Oscarsson bars ut på bår på grund av skador.

Olof Unogård sa:

– Vi får avvakta ytterligare undersökningar innan vi kan säga något definitivt, men vad gäller Anna tror jag mest att det var en rejäl smäll på foten. Hon kunde stå på den efter matchen och hade inte så ont. Första diagnosen var att det inte var värre än en stukning.

För Rasmussen, som liksom lagkompisen ska iväg på landslagsuppdrag kommande vecka, är läget mera osäkert. Rutinerade danska mittfältaren har tidigare varit korsbandsskadad, men då var det andra knäet och enligt den första undersökningen ska det inte vara så illa igen.

– Piteås läkare tittade på det och tyckte att det såg lovande ut. Men det får kollas upp i veckan, antingen av oss eller av danska landslagets medicinska team. Sedan får vi ta det därifrån, sa Olof Unogård.

Med Stephanie Labbé på landslagsuppdrag med Kanada och Matilda Haglund skadad ("förhoppningsvis tillbaka efter landslagsuppehållet") fick oprövade Julia Nyström chansen i LFC-målet – och 17-åringen sattes direkt på prov när hon i första anfallet svarade för en stark reflexparad.

Överhuvudtaget var det en sällsynt händelserik och böljande inledning med rena rama vilda västern-fotbollen med chanser åt båda håll. Och mål. Nina Jakobsson nickade in 1–0, Lina Hurtig kvitterade och det var farligt nästan hela tiden.

– Piteå är förbannat skickligt på att skapa matchbilder som passar dem och inte minst se till att bollen är i luften väldigt mycket. Nu lyckades inte vi tillräckligt ofta få det på våra villkor, sa LFC-tränaren.

Piteå utnyttjade sin fysik, satte LFC under press och såg till att Nyström fick mycket att göra. Det mesta skötte juniormålvakten på ett bra sätt och gav inte minst ett modigt intryck – fram tills hon missade grovt när Cecilia Edlund gjorde 3–2.

– Julia ska inte alls lastas för det här. Hon var klart inblandad i ett av målen, men det blev ytterligare tre som vi ska lösa på ett bättre sätt, sa Olof Unogård, som under måndagen flyger till Schweiz för att vara med på lottningen inför åttondelsfinalen i Champions league.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa