Triton fortsatte segerraden på Mantorp

Lunchtävlingarna på Mantorp innehöll flera goda prestationer. Men det som fastnade mest på näthinnan var när Triton vann fjärde raka segern och är fortfarande obesegrad.

Det är sällan en travare är obesegrad efter fyra starter. Men en som klarat det är Triton som igår fortsatte segertåget på Mantorp för amatören Mats Gunnarsson.

Det är sällan en travare är obesegrad efter fyra starter. Men en som klarat det är Triton som igår fortsatte segertåget på Mantorp för amatören Mats Gunnarsson.

Foto: Magnus Strömsten/ALN

Trav2019-11-19 16:10

För många år sedan var amatören Jan-Erik ”Blixten” Gunnarsson från Nyköping en framgångsrik gäst på Mantorp. Idag är han som 76-åring fortsatt verksam men nu som medhjälpare till sonen Mats Gunnarsson. 
I fyraårige valacken Triton ser det ut som de fått fram en riktigt fin travare. Hästen värmde sämre än vid sina tidigare segrar. Men när loppet skulle avgöras var Triton lika bra som vid sina tidigare tre segrar och vann på fina tiden 15,6 över medeldistans. 
– Triton är otroligt fin och han sköter sig själv. Lite stänkrädd är hästen, men när jag petade till honom så gick han direkt fram i rygg. När man har en sådan här bra häst är det inte svårt att köra, berömde Mats Gunnarsson. 
 

Carl Johan Jepson är på väg mot ett nytt kuskchampionat på Mantorp. Under tisdagen styrde han in två vinnare och har nu 26 segrar, sju fler än tvåan Jorma Kontio. Första triumfen tog i det inledande loppet med Milord, som hushöll rätt med krafterna och spurtade förbi alla över upploppet. Carl Johans andra dagsseger var mer väntat med Veams Benelli. 

En av landets mest framgångsrika körsvenner är Rikard N Skoglund. Men trots det har han aldrig fått besöka Mantorps vinnarcirkel. Nu spräcktes dock vallen när Rikard styrde in Dats Caballo som vinnare i den andra V4-avdelningen.
– Egentligen gick loppet för sakta för att vinna från dödspositionen. Men jag gjorde ett ryck 250 kvar när en konkurrent bakom fick fritt, sa segerkusken. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om