Jorma Kontio vann dubbel inom V64-spelet. Först lotsade han in favoriten Zinco Jet, trots att hästen fick en tung löpning utvändigt ledande It’s Time. In på upploppet kopplade Zinco Jet greppet och Jorma Kontio såg sedan till att bakomvarande Vespertilio Jet inte fick chansen förrän segern var i hamn.

– Hästen var jättefin och riktigt bra. Jag väntas med att sätta in attacken på upploppet och Zinco Jet svarade rejält när jag ryckte tussarna, betygsatte trippelvinnaren.

Jormas andra dagsseger med Callmesally i den tredje V64-avdelningen blev en riktig bjudning av ledande favoriten Ritz Guiness och Martin Malmqvist. I slutsvängen ryckte favoriten och öppnade helt för bakomvarande Callmesally. I sådana lägen är Jorma Kontio oerhört skicklig att skapa mod i hästarna han kör. Callmesally utmanade rejält och tidigt såg man att favoriten skulle förlora.

– Tränaren Mikko Aho var optimistisk på förhand, för hästen hade tränat bra. Vi fick ett perfekt lopp och det var en fin travare att köra, tyckte Jorma efter målgång.

Tredje dagssegern var mer väntad med fyraårige Istanbul Boko. Dryga varvet kvar lämnade Jorma Kontio köpositioner och klev fram till ledaren Zlatan Knick. Det såg lite segt ut halvvarvet från mål, men sedan blev det fart på Istanbul Boko som på några steg avgjorde loppet.

– Idag ryckte vi tussarna för första gången och då tog Istanbul Boko i ordentligt. Det är en riktig fin fyraåring, berömde körsvennen.

Jubileum blev det för 42-årige Carl Johan Jepson när han vann seger nummer 1 000 i karriären. Detta efter en ganska typisk kuskinsats av värmlänningen. Han körde offensivt för ledningen med Ad Hoc i den femte avdelningen för att sedan svara ut V64-spelets största favorit Jacques Noir. In på upploppet ryckte Ad Hoc till sig ett försprång och segern var aldrig i fara.

– Detta är en drömgräns för mig. När jag började köra kunde jag aldrig tro att det skulle gå att vinna 1000 segrar. Men det har gått bättre och bättre och då får man köra mer åt de bästa tränarna. På senaste tiden har jag vunnit flera klassiska segrar och det är jättekul, tyckte jubilaren.

Ytterligare en triumf tog Carl Johan Jepson det avslutande loppet. Från rygg ledaren tråcklade han loss Amelia som med spänst i steget skar mållinjen som vinnare.