Tre saknas i Sylvias tuffa utmaning

Kan Sylvias starka svit bestå även efter mötet med suveräna serieledaren på bortaplan?

24 augusti 2019 18:06

Det är två formstarka lag som möts på Spånga IP på söndag. Akropolis toppar division 1 norra med sina 44 inspelade poäng på de 19 matcherna hittills, gästande Sylvia är åtta på 25 poäng men har en riktigt stark svit med två segrar och tre kryss på de fem senaste omgångarna.

– Akropolis är seriens överlägset bästa lag så det här är den tuffaste utmaningen vi kan stå inför i serien, men det är samtidigt jätteroligt och vi har allt att vinna. En fantastisk möjlighet för våra spelare att få spela mot ett så här bra lag som säkert skulle klara sig i superettan, säger Sylvias tränare Kim Hellberg.

Det tidigare rejält målglada Norrköpingslaget har blivit mer målsnålt efter sommaruppehållet, med målskillnaden 3–2 på de tre höstmatcherna. En ren tillfällighet, enligt tränare Hellberg.

– Det var ju en jäkla massa mål i början och över tid är det svårt att göra så mycket mål. Vi har inte alls lagt nåt extra fokus på någon annan typ av spel den senaste tiden utan vi vill fortsätta på samma väg och försöka spela ut i matcherna, precis som tidigare, säger Hellberg.

Han tycker att säsongen för Sylvia har gått över förväntan hittills, men poängterar att det är mycket kvar.

– Vi behöver vinna tre matcher till för att säkra kontraktet som vi hoppats på hela säsongen. 34 poäng behövs för att vara helt säker och det är vad vi strävar mot med fortsatt hårt jobb, säger Hellberg.

Daniel Andersson och Felix Bengtsson är skadade men tippas vara i träning igen om drygt tio dagar. Nygamle Marwan Baze är bortrest och finns inte heller med i helgen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander