Tre FBC:are får SSL-chans i Libk

Linköping innebandy startar SSL-uppladdningen om några dagar och då erbjuds tre spelare från FBC att vara med på försäsongen.

15 maj 2019 17:49

Det är backen August Forsberg, centern Anton Gröön och forwarden Lucas Karlsson som erbjuds vara med och träna, till en början under den första delen av försäsongen.

Det betyder att Libk, som tappat fem spelare och värvat tre, har 23 utespelare och två målvakter när försäsongen nu kickar i gång. Det är möte i helgen och sedan hålls första innebandypasset på måndag i Linköpings sporthall. SSL startar i mitten av september.

– Det är en lagom trupp som vi har, tycker tränaren Johan Astbrant.

I dagens idrott blir dock aldrig en trupp spikad och fortfarande för Libk förhandlingar med AIK:s Oskar Hagberg, han är inte avförd från att vara aktuell, och nu i veckan har sms-kontakt tagits med Ledbergs landslagsback Philip Fox.

– Vi har rätt många unga backar och vi för ingen diskussion med Fox, men lite kontakt har vi haft, säger Johan Astbrant.

Av de redan klara nyförvärven är Ledbergs Eddie Holgersson på plats på premiärpasset, medan Olle Abrahamsson, Strängnäs, och Olli Laine, TPS Åbo, ansluter senare.

Libk jobbar på att åka till både Finland och Lettland på matcher/cuper i augusti, men inget är klart. Det är en kostnadsfråga hur mycket det kan resas.

Spelarna som lämnat Libk är Anton Karlsson, Martin Hovlund, Andreas Nordh, Yousif Touma och Petter Alm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius