När Victor Nilsson Lindelöf lämnade återbud till EM-kvalsamlingen öppnades landslagsdörren på nytt för den östgötske MLS-spelaren med förflutet i Åtvidabergs FF och Malmö FF.

Och Anton Tinnerholm – som landslagsdebuterade i januariturnén 2015, var med i vissa kvalmatcher till EM 2016 och sedan var med en del i januariturnén även i fjol – är inställd på att ta vara på chansen han har fått av förbundskapten Janne Andersson.

"Hedrande"

Jag har inte varit med på ett tag och det är jäkligt roligt att vara här igen, och hedrande, säger han.
Jag ska göra det jag kan på träning och om jag får chansen på match ska jag göra det bästa jag kan.

Om inte träningsinsatserna ger speltid lär 28-åringen ändå ha en finger med i Sveriges taktiska upplägg inför kvalstarten på lördag.

Han vet nämligen det mesta om Rumäniens offensiva hot Alexandru Mitrita.

Ruggigt skott

Han använder sin högerfot väldigt mycket och får han tillfälle att skjuta kommer det bli farligt. Man ska försöka stänga av hans högerfot helt, för hans vänsterfot är inte lika bra, säger Tinnerholm om lagkamraten i New York City.
Han påminner lite om (Sebastian) Giovinco i spelstilen. Han har låg tyngdpunkt, är liten och har ett ruggigt bra skott.
Jag ska väl prata med dem (Janne Andersson och assisterande förbundskapten Peter Wettergren), och Lasse (Jacobsson, spion) också. Flika in med vad jag kan.

Anton Tinnerholm lyfter även ett varnande finger för Mitritas sätt att skapa målchanser.

Han utgår ofta från vänster och går väldigt ofta in i plan, och han är även bra på väggspel. Det gäller att vi är vaksamma på det.