Tårögd Murray: Kan vara sista tävlingen

Skadedrabbade Andy Murray är antagligen inne på sitt sista år som professionell spelare. Men det kan ta slut tidigare än så, säger tennisstjärnan tårögd vid en presskonferens.

Jag är inte säker på att jag kan spela mig igenom smärtan, säger han.

11 januari 2019 03:28

Den tidigare världsettan och trefaldiga Grand slam-vinnaren drog sig ur förra årets Australian Open för att operera sin höft och kom tillbaka i juni. Men sedan dess har det enligt BBC bara blivit 14 matcher för skotten som sedan september fokuserat på att rehabilitera sig.

Jag har gjort allt jag kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering, säger han vid en presskonferens i Melbourne inför Australian Open.

Murray var emotionell och tvingades under den korta presskonferensen att tårögd lämna podiet för att senare komma tillbaka.

Återkomsten i år har lämnat en del övrigt att önska. Han slogs ut i andra omgången i Brisbane förra veckan och bröt en träningsmatch på torsdagen mot Novak Djokovic efter mindre än en timme, enligt AFP.

Jag kan spela men med begränsningar. At ha begräsningarna och smärtan gör att jag inte kan njuta av att tävla eller att träna, säger han.

Murray hoppas på att kunna avsluta karriären med Wimbledon, men säger enligt The Guardian han inte är säker på att han lyckas till följd av smärtan.

Han är dock inställd på att genomföra Australian Open, där han går upp mot spanjoren Roberto Bautista i första omgången nästa vecka.

Fakta: Andy Murray

Från: Dunblane, Skottland.

Ålder: 31

Rankad: 149

Proffs sedan: 2005

Karriär: Vann sin första Grand Slam i och med segern i US Open 2012, där han besegrade Novak Djokovic. 2013 och 2016 vann han Wimbledon, och 2015 ledde han Storbritannien till landets första Davis Cup-titel sedan 1936. Är känd för sitt temperament på planen, liksom som jämställdhetskämpe.

Källa: Tennis.com

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustav Sjöholm/TT