"Synd av vi ska ha alla mot oss"

Falcao är regerande svenska mästarinnor. Nu har de även vunnit Östergötlands största turnering, Boren futsal cup.

5 januari 2019 23:11

Efter 3–1 i finalen mot Sätra, det blev ett Stockholmsderby i sista matchen, kunde Falcao lyfta pokalen och motta segerchecken på 20 000 kronor.

– Vi vinner för att vi är bättre, vi är ett bra lag. Det här är en stor turnering, en bra turnering, synd bara att vi ska ha alla emot oss, domare och så, kommenterar spelaren Daniella Chamoun direkt efter segern.

Falcao fick snabbt 1–0 genom Amanda Alfredsson, vilket satte prägel på finalen. Sätra, som slagit ut titelhållande IFK Norrköping i sudden death i sin semifinal, missade lite i ett byte. Sara Fredriksson gjorde 2–0 och just Daniella Chamoun sköt 3–0. Då var det avgjort, Sätra fick bara in någon tröstboll.

– Vi har individuellt skickliga spelare, säger Daniella Chamoun stolt om sitt lag.

Falcao futsal club bildade sitt damlag för tre år sedan och har fått snabb framgång. Laget vann SM-guld förra säsongen, leder nu sin RFL-serie och vann nyligen Icacupen i Norrköping.

– Vi har spelat bra både här och i Icacupen. Skönt att vinna, vi är ett vinnande lag, menar Daniella Chamoun.

Hemmahoppet Borens IK, lag 1, nådde semifinal i damturneringen efter bra spel. Ett lag spetsat med lånet Venera Rexhi som kom hem från Sundsvall. Men semifinalen mot Sätra förlorades med 0–2. En bra insats räckte inte för Boren.

– Det är så viktigt att få första målet. Det är små marginaler. Men vi har spelat kalas hela turneringen, jättebra. Vi var i dödens grupp, men trodde på oss själva, säger Borentränaren Mikael Lindman.

Borens målvakt Annica Lindén, 46 år, slängde sina skor efter förra årets BFC, men fick köpa nya när hon övertalades att vara med ännu ett år.

– Det är alltid lika roligt att spela den här turneringen, och jag är tacksam att jag får vara med. Det finns inget roligare än det här, säger Annica Lindén efter semifinalförlusten.

Boren kommer att spela Södracupen i Mjölby också nästa helg innan det blir fokus på utomhusspelet. Där hoppas Motalalaget i tvåan på fortsatt comeback för Emelie Johnsson. Dessutom är tvillingarna Thörngren tillbaka från Linköpings FC. Det målsnåla året 2018 ska vara historia.

– Nu ser det mycket bättre ut, säger Mikael Lindman inför 2019.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa