Supertalang klar för LFC

På fredagens träning var ett nytt ansikte på plats. Danska supertalangen Dajan Hashemi, 17 år gammal kommer inom kort officiellt presenteras som nästa nyförvärv för Linköpings FC.

10 augusti 2018 15:20

– Det är otroligt stort för mig att vara här i Linköping. Jag ser fram emot detta, säger hon.

Talangen kommer senast från spel i klubblaget Ballerup-Skovlunde Fodbold, i Danmarks högsta liga, där hon förra säsongen stod för två mål på 21 matcher som startspelare. Forwarden spelade dock EM med danska U19-landslaget i juli där man åkte ut mot Spanien i semifinal. Sammanlagt, i kvalet och slutspelet, gjorde hon sex mål på 10 matcher. LFC:s tränare Olof Unogård ger sin syn på varför danskan är det rätta valet.

– Det är en dansk ung förmåga som är kraftfull trots sin ringa ålder. Hon är snabb och duktig en mot en. Så vi tror att det är en profil som passar oss bra med enormt mycket potential och kan förhoppningsvis bli en dansk A-landslagspelare, säger Unogård.

Att tränaren är nöjd med att LFC lyckats plocka in Hashemi är inget att ta miste på.

– Det har varit många klubbar som har ryckt i henne, där inräknat europeiska toppklubbar. Så vi är jätteglada att hon valde oss.

Hashemi förklarar hennes val av Linköping.

– Linköping är en etablerad klubb med en stor arena. De har producerat många stjärnor genom tiderna. Så för min karriär känns det här som rätt steg. Dessutom har de tre stycken danskar i laget som jag kan lära mig av, säger hon.

17-åringen, född år 2000, berättar att det kommer bli en utmaning att åka hemifrån så här tidigt.

– Mina föräldrar är så klart glada för min skull, men ledsna för att jag flyttar hemifrån. Det kommer bli spännande att se hur jag klarar av att ta hand om mig själv och bo ensam, säger hon.

Hashemi berättar att det finns både positiva och negativa reaktioner på flytten till de regerande svenska mästarna.

– Några tycker att det är ett för stort steg för mig. Att jag inte kommer klara av det och att jag sticker för fort. Men det finns så klart de som tror att det kommer vara bra för mig, säger hon och fortsätter.

– Jag tror inte att åldern har något med det här att göra. För att jag känner mig redo att komma vidare, säger hon.

Hashemi kommer inte vara spelklar imorgon eller till nästa helg, utan förväntas vara redo mot Hammarby den 24 augusti. Unogård förklarar fördröjningen av den officiella presentationen:

– Eftersom hon är under 18 år gammal ställer FIFA högre krav på pappersarbetet. Det handlar om att vi har koll på hennes skolgång och var hon bor. Så det är lite tekniska bitar kvar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Alexander Svanström

Ämnen du kan följa