Succé direkt för IFK-lånet

En poäng i debuten. Inte undra på att William Arvidsson var nöjd med sin första match i IFK Motala.

21 december 2018 21:40

– Så förbaskat kul att spela igen. Jag har haft två riktigt roliga dagar här i IFK och grabbarna har tagit väldigt väl hand om mig.

19-åringen har kommit till IFK på lån från Villa Lidköping. Han dök upp under torsdagen, tränade lätt med laget på kvällen och satte sig sen i bussen på fredagsmorgonen för den drygt 40 mil långa resan till Bollnäs.

– Ett bra tillfälle att lära känna grabbarna i laget. Men jag har faktiskt inte riktigt lärt mig alla namn än, säger han och skrattar.

Hur var det att spela?

– Riktigt kul som sagt. Och jag tycker att vi gjorde en bra match, sett till förutsättningarna. Att ta en poäng här uppe är inte lätt, Bollnäs är riktigt bra på sin hemmaplan.

Han fick mycket speltid som en av tre forwards och kämpade och slet hela tiden.

– Det är så hela laget spelar och jag gillar det. Dessutom försöker IFK alltid spela bandy. Man sliter för varandra men är också kreativa i sitt anfallsspel.

Själv var han också delaktig i ett mål, Patrik Spångbergs 3–2.

– Jag fick bollen och gick runt på vänsterkanten. Jag såg att det var nån i straffområdet och försökte bara få in bollen dit. Och det gick ju bra.

Tanken är att han ska spela tre matcher till före nyår. Sen ska han och klubbarna IFK och Villa ta en ny diskussion om framtiden.

– Men det känns jättebra redan nu. Det är härliga grabbar som tagit väl hand om mig från första stund.

Bollnäs rivstartade matchen med mål redan efter 16 sekunder, men IFK både kvitterade och tog sen ledningen när Kasperi Hirvonen gjorde sitt första elitseriemål.

– Jag fick en passning och tog några skär och sköt. Det var ett ganska bra skott intill ena stolpen, så inte bara en målvaktstavla, log han.

Och så får du med dig bollen hem?

– Ja, Niklas Ögren frågade när vi jublade om det var första målet så han fixade visst bollen.

Sen fick IFK straff och efter tre missade av Erik Ivarsson i tidigare matcher var det just Kasperi Hirvonens tur.

Men.

– Det var egentligen ingen dålig straff, men han var med vid stolpen med skridskon. Men visst, vi måste bli bättre på straffar.

Under andra halvlek fick IFK mest fokusera på att försvara sig och lita på snabba omställningar eller tillfälliga chanser. Bollnäs höll i spelet mest hela tiden, men IFK gjorde återigen en imponerande defensiv insats och slet hårt för varandra i varje situation.

En poäng var bra. Mindre bra att skadeeländet för IFK inte verkar ta slut. I andra halvlek åkte Patrik Spångberg ihop med Vitaliy Klyushanov på mittplan och fick lämna isen blödande.

– Näsan, berättade tränaren Mattias Sjöholm. Men vi vet just nu inte status, han har ju fått smällar på den förut så om nåt är trasigt nu är svårt att säga.

Matchfakta

Bollnäs GIF 3IFK Motala 3Bandy, elitserienMålen: 1–0 (1) Per Hellmyrs, 1–1 (3) Philip Florén, 1–2 (18) Kasperi Hirvonen, 2–2 (42) Patrik Nilsson (straff), 2–3 (58) Patrik Spångberg, 3–3 (60) Patrik Nilsson.  Publik: 1 150.SÅ VAR MATCHENHemmalaget rivstartade med 1–0 redan efter 16 (!) sekunder när Per Hellmyrs åkte igenom hela IFK-laget. IFK kvitterade snabbt (Philip Florén) och tog också ledningen när Kasperi Hirvonen gjorde sitt första elitseriemål. Han fick chansen att även göra sitt andra mål men missade straffen som IFK fick. Strax före paus kvitterade Patrik Nilsson för Bollnäs, på straff. IFK tog ledningen igen, genom Patrik Spångberg. Men Bollnäs kvitterade omgående till 3–3, vilket blev slutresultatet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén