Stornationen Frankrike utslagen i EM

Frankrikes handbolls-EM kan sammanfattas med ett ord: praktfiasko.

Efter bottennappet mot Portugal föll nationen igen mot Norge – och är nu utslaget ur mästerskapet.

12 januari 2020 17:36

Redan i öppningsmatchen levererade Portugal en skräll som hette duga när man besegrade stornationen Frankrike med 28–25.

Mot Norge gick sedan Frankrike på pumpen ånyo – vilket innebär att chansen att avancera till mellanrundan är försummad för världsstjärnan Nikola Karabatić och Co. Slutresultatet blev 26–28 till norrmännens favör, något som betyder att de toppar grupp D tillsammans med skrällgänget Portugal – som tog en ny skalp mot Bosnien–Hercegovina (27–24).

I Sveriges grupp F ledde storstjärnan Andy Schmid tidigare under dagen sitt Schweiz till en enkel seger mot Polen.

Det schweiziska laget vann med 31–24 och till skillnad från premiären mot Sverige, där Schweiz stod för en slät insats, blev det en annan historia mot Polen.

Andy Schmid var matchens gigant och noterades för 15 mål i mötet. Efter två gruppspelsförluster har Polen ingen möjlighet att ta sig vidare till mellanrundan och spelar enbart för sin heder i tisdagens avslutning mot Sverige.

Desto viktigare är matchen för svensk del eftersom Slovenien besegrade Sverige med 21–19 i Scandinavium. Svensk seger mot Polen är ett måste för att avancera till EM:s mellanrunda. Samma krav har Schweiz på sig inför sista gruppspelsmatchen mot ledande Slovenien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT