Spelarbussen skakades av tre explosioner när laget var på väg för att spela den första Champions League-kvartsfinalmatchen mot Monaco i tisdags.

I närheten av bussen hittades tre likalydande texter, skrivna på tyska, som tar på sig dådet. Där uppgavs bland annat krav på att tyska stridsflygplan ska dras tillbaka från Syrien, och att den amerikanska flygbasen Ramstein i södra Tyskland ska stängas.

Men enligt en rapport från utredare, som tyska public service-bolaget ARD hänvisar till, finns det "betydande tveksamheter" kring om dessa verkligen är skrivna av islamister.

Terrorexperteren Georg Mascolo ställde sig redan under onsdagen tveksam till brevens äkthet när han intervjuades i nyhetsprogrammet Tagesschau.

Att IS skulle ha intresse av att stänga en amerikansk luftbas i Tyskland, det är första gången jag hör det. Vi ska inte utesluta att det finns helt andra skäl till dådet, sade Georg Mascolo.

Ingen skadades allvarligt i dådet, men den spanske försvararen Marc Batra fick splitter i ena armen och tvingades till en handledsoperation.

En person greps initialt misstänkt för dådet, men åklagarna har inte kunnat bevisa att han var inblandad i attacken.