Tjeckiska mästarna Florbal Mladá Boleslav, Sparta Prag, svenska Dalen, finska Welhot och slovenska landslaget – där har ni motståndet för Linköping IBK i försäsongsturneringen Bohemia trophy som inleds senare i veckan.

När Libk på onsdagen sätter sig på flyget till Tjeckien är det dock en hel del spelare som av olika anledningar inte finns med. Bland dem som saknas finns Matej Jendrisak (rehabar efter knäoperation), Martin Karlsson, Anton Karlsson, Robin Laakso och nyförvärvet Simon Palmén. Den sistnämnde är upptagen av landslagsläger i Höllviken.

Men i övrigt är säsongens värvningar med på resan: Max Wahlgren, Marcus Berglund och Felix Forslund.

– Bra att komma iväg och få ett avbrott i försäsongsträningen. Socialt blir det också perfekt för de nya att lära känna alla och komma in i gänget. Det enda negativa är att så många inte kan vara med, men det blir kul att se andra visa upp sig och ta ett större ansvar, säger Johan Astbrant.

Som vi berättat tidigare är truppen i stort sett klar, men fortfarande hålls dörren öppen för att värva en back och en högerfattad forward som ersättare för Gustav Fritzell.

– Det är väl så att truppen aldrig är riktigt stängd, men samtidigt är det en minimal marknad. Vi känner ingen panik, men dyker det upp något som känns rätt sportsligt och ekonomiskt är vi beredda att hugga, säger Astbrant.

Något av övriga SSL-lag som har värvat starkt?

– Framförallt Storvreta. Vad har de nu? Sex av sju landslagsbackar. På papperet är det inget snack om att de ska vinna. Där får Harnesk (Andreas, förre Libktränaren) mycket att leva upp till.