Stenson: "Jättekul att komma hem"

Ska Sarah Sjöström eller Henrik Stenson ta storslam i kväll?

Båda är nominerade i två kategorier i Idrottsgalan och är dessutom kvar i Jerringprisomröstningen.

Det är jättekul att komma hem och gå på galan och få träffa före detta aktiva i olika sporter, säger Stenson till SVT.

16 januari 2017 09:09

Simdrottningen Sjöström och golfkungen Stenson kan vinna priset som Årets kvinnliga respektive Årets manliga idrottare. Dessutom kan en av dem ta hem priset för Årets prestation och en av dem kan få Radiosportens utmärkelse Jerringpriset, där det går att rösta ända fram till priset delas ut under kvällens gala i Globen i Stockholm.

Sjöström har redan två Jerringpris-kristallskålar för prestationerna 2014 och 2015, Stenson har en från 2013. Men det var Stenson som tog hem Bragdguldet för sin insats på golfbanan i fjol. Det var då som han blev den förste svenske mannen att vinna en major i golf. Stenson vann British Open på rekordlåga 20 under par.

Jag ska få ta emot Bragdguldet i kväll och så hoppas jag få med något annat pris också. Det går ju att ringa och rösta på Jerringpriset, säger han i SVT:s morgonprogram.

Sjöström tog tre medaljer i OS, en av varje valör. Hon tog guld på 100 meter fjärilsim där hon också slog världsrekord.

Fotbollslandslaget, som tog silver i OS, är nominerat i tre kategorier. Förstås i kategorin Årets lag. Lisa Dahlkvist, som avgjorde straffskyttet i OS-kvartsfinalen mot USA och OS-semifinalen mot Brasilien, är nominerad i kategorin Årets prestation. Och förbundskaptenen Pia Sundhage är nominerad till Årets ledare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT