Staaf: "Det har fattats en heatledare"

I torsdags blev det klart att Piraterna inte får köra något slutspel i år. Nu är det bara två matcher kvar för säsongen och mindre än en vecka kvar på lagledaren Fredrik Staafs tid i Piraterna.

17 augusti 2019 17:17

– Det är självklart en besvikelse att vi inte kom till slutspel, men det viktigaste för oss är att vi ändå lyckats få tillbaka Motalas förtroende, säger lagledaren och utvecklar.

– Vi, klubben, har återvunnit en del av det förtroende vi förstörde själva. Funktionärer, supportrar och sponsorer känner att vi ger en bra produkt, aktivitet och sportevent som är av yttersta världsklass. Att vi lyckats förbättra klubbens ställning på så sätt är det viktigaste. Nu hade vi ett lyft med 2 500 åskådare senaste matchen och förhoppningsvis fortsätter publiken öka nästa säsong nu när vi visat att Piraterna är något att ha. Det har varit tufft för Piraterna i några år men nu är vi uppe på benen igen och man kanske kan skörda frukt framöver. Det viktigaste är att de inte tar i för hårt och snabbt. Nu hade vi ett lyft med 2500 åskådare senaste matchen och förhoppningsvis fortsätter publiken öka nästa säsong nu när vi visat att Piraterna är något att ha.

Fredrik Staaf tycker att laget gjort några bra insatser den här säsongen, men är inte nöjd med bortamatcherna än så länge.

– Vi har visat hemma att vi kört riktigt bra mot lag högt upp i tabellen. Vi har vunnit stort i många hemmamatcher och tagit bonuspoängen, men vi är ett nummer för små när det kommer till bortaovalen. Nu får vi se till att ändra på det i de två sista matcherna.

Vad tror du att det beror på att ni inte kört bra borta?

– Det har fattats en heatledare. Vi har Michelsen och Iversen, men det finns inte riktigt en tredje. Det här handlar ju om pengar och kostnad också. Klubben saknar ekonomin för att ha en massa stjärnförare. Det är enkelt att bygga ihop ett lag som kan vinna SM-guld en säsong, men det är inte hållbart i längden. Frågan är ju hur pengarna ska räcka till det.

Staaf tror att klubben kan lyckas få ett bättre lag för mindre kostnad nästa säsong.

– Fördelen är att de är så tidigt ute. Att vi var så sent ute och signade förare inför i år gjorde ju att det blev dyrare för oss. Därför var det viktigt att få klart med nya lagledaren så tidigt. Jag tror att Stefan och Stefan jobbar stenhårt nu för att få ihop ett lag till nästa säsong. De kommer säkert presentera en bra produkt till 2019.

På onsdag kör Motalalaget borta mot Rospiggarna. Meningen var att matchen skulle avgöras på söndagen, men med usla väderprognoser tog man under lördagen beslutet att flytta igen.

– Det var lite tomt hos förarna efter urladdningen mot Dackarna. De kände nog att det var svårt att ladda om. Nu tror jag vi kan hitta tillbaka och åka lite avslappnat. Samtidigt är Rospiggarna bra. De har ett slutspelslag egentligen, men den här säsongen har det varit problematiskt. Om Masarna var tufft blir nog det här ännu tuffare, men vi har sagt att vi ska försöka vinna och göra en bra avslutning på säsongen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonatan Häggström Wedding