Det är snart en månad sedan hela ishockeylandslaget på damsidan – 43 spelare – gick ut i strejk och valde att bojkotta ett träningsläger på Bosön med efterföljande turnering i Finland. Den största anledningen var att förbundet tog bort ersättningen för förlorad arbetsinkomst till spelarna.

För två veckor sedan lämnade spelarna, genom sitt fackförbund Sico, ett förslag till ett landslagsavtal till förbundet. Under torsdagen kom förslaget tillbaka – men enligt Klara Stenberg, som sköter förhandlingarna för Sico, vill förbundet göra ändringar i avtalet. Något som spelarna alltså inte går med på.

"Mer komplicerat"

Jag fick tillbaka förbundets svar i dag på eftermiddagen och det kommer vi från Sico inte att skriva på, säger Stenberg till SVT.

Exakt vad det är som gör att avtalet nobbas vill inte Stenberg gå in på, men hon säger att situationen har blivit svårare sedan SDHL klev in som part i förhandlingarna.

Vi har varit tydliga med att ett landslagsavtal ska skrivas mellan förbundet och Sico och på sistone har även SDHL klivit in som en ganska stor part i förhandlingen, vilket har gjort det mer komplicerat att hitta en lösning, säger Stenberg.

"Är inte så naiva"

Tommy Boustedt, generalsekreterare på ishockeyförbundet, kommenterar Sicos nobb:

Jag läste på SVT att så är fallet. Det är klart att vi inte är så naiva att vi tror att vi kan lämna över ett svar på ett avtalsförslag så ska det vara klart sedan. Det är en förhandling och som Klara säger är det komplicerat med SDHL som också är en tredje part, säger Boustedt till Aftonbladet.

I samband med att avtalet lades fram till förbundet sade Klara Stenberg till TT att försäkringsfrågan är problematisk.

Det är en viss problematik i att det ankommer även på SDHL att lösa en del delar som de har med förbundet. Där får vi avvakta och det måste vi ta hänsyn till. Men vi måste ha våra spelare försäkrade, sade hon då.

Enligt SVT kommer Stenberg härnäst att ha telefonmöte med spelarna för att diskutera fortsatta förhandlingar.