– En forward och rajtare. Vi såg honom redan för ett par år sedan i universitetslaget Liu. En speedig forward, kommenterar Jens Larsson i Solfjäderstadens sportgrupp.

Det är den tredje nye spelaren som Motalaklubben presenterar sedan segern i seriefinalen borta mot Rimforsa i våras då tvåan vanns.

Backen Oscar Bierfeldt, egen produkt född 1997, flyttar hem till Motala efter spel i Onyx och unge målvakten Malte Tjerngren har anslutit från seriekonkurrenten Ledberg.

Solfjäderstaden har tappat forwarden skytten Joacim Risberg till Ledberg, men nu alltså fått Gustav Strandberg i stället.

Strandberg kommer ursprungligen från Växjö, men har under de senaste fem åren bott och studerat i Linköping. I Växjö spelade han i farmarlaget Vöikers, vilket delvis innebar spel i division 1.

Den senaste säsongen inledde han i Liu i östgötatvåan, men lånades ut till Onyx i allsvenskan andra delen av säsongen.

– På innebandyplanen bidrar jag med mycket energi, hårt slit och fart under fötterna, vilket förhoppningsvis kan leda till lite poäng med. Utanför planen ägnar jag gärna tiden till att umgås med vänner och familj och att kolla på fotboll. Fjädern är en förening som hör hemma i de högre divisionerna och jag ser fram emot att få vara en del av resan som föreningen har påbörjat, säger Strandberg till Solfjäderstadens hemsida.

Efter materialtest på måndagen blir det nu egenträning för Fjädern i juli. Sedan blir det träningsläger på Visingsö i augusti och därefter träningsmatcher innan division 1-premiären spelas i slutet av september.

– Vi har någon mer spelare på gång, men inget är klart. Därefter är vi klara. Truppen ser jättebra ut, vi var ju division 1-mässiga redan förra året och vi har behållit alla utom Risberg, säger Jens Larsson.