"Som att titta på nymålad vägg"

LVC-coachen Johan Isacssons betyg på insatsen mot Örkelljunga: "Som att sitta och titta på en nymålad vägg och vänta på att den ska torka."

17 november 2018 19:34

Sju vinster av åtta möjliga, åtta raka matcher med poäng – men i den nionde tog det tvärstopp för serieledande Linköping VC i volleybollens elitserie. Det blev 1–3-förlust i toppmötet med Örkelljunga och Johan Isacsson tvekade inte att såga insatsen efteråt.

Fullständigt.

– Riktigt, riktigt dåligt mot en motståndare som inte alls var så bra som siffrorna visar, sa han efter förlustsiffrorna 23–25, 25–21, 21–25 och 17–25.

LVC åkte på första nollan för säsongen och var i ärlighetens namn aldrig nära. En viss uppryckning i andra set, men det var en kort period och det dröjde inte länge förrän det såg illa ut igen.

Johan Isacsson sa:

– Lika bra att ett sådant här bottennapp kommer nu än senare. Ärligt talat hade vi ingen servemottagning, inget block och ingen serve. Då blir det jobbigt om du ska en chans att vinna. Det räckte med att de slog över bollen på vår sida för att det skulle hända saker. Det var ingen som kom upp i normal standard. Inte jag heller.

– Det här får vi ta på oss allihop och dra lärdom av. Det var segt som tuggummi och ungefär som att sitta och titta på en nymålad vägg och vänta på att den ska torka, sa LVC-tränaren.

Orolig?

– Inte alls. Det är ingen fara på taket på det sättet. Ibland blir det så här. Men jag är övertygad om att det kommer att ta tid innan det gör det igen.

Någon som ska ha beröm?

– Nej.

Bästa poängplockare: Wille Nilsson 16, Martin Larsson 15 och Linus Ekstrand 12.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten