Smedby utan chans i första matchen

Smedby har en lång väg till division 2. "Vi gör det för enkelt för dem", sa Linus Hellman efter 0–3 mot Hässleholm i kvalet.

27 oktober 2018 18:05

Förra helgen lyckades Smedby vända 0–3 mot Växjö United i det första kvalsteget.

Frågan är om man lyckas göra om det konstsycket? Det känns högst tveksamt.

Hässleholm, som kommer från division 2 den här säsongen, var klassen bättre i det första mötet på Mirum Arena.

I första halvlek hade Smedby inte ens en målchans värd namnet i den isande snålblåstmedvinden. Med 0–2 på tavlan efter 45 minuter blev det en viss uppryckning efter paus men slutsiffrorna 0–3 var inte mycket att opponera sig mot.

De grönvita skåningarna kontrollerade matchen fullständigt.

Linus Hellman tackade gästerna för matchen efter slutsignalen och lunkade mot omklädningsrummet. "Tråkigt" var det första ordet han använde för att summera känslorna och insatsen.

– Vi gör ingen bra match, framför allt i första. Vi är för passiva. De spelar lite bra fotboll och håller i bollen men jag tycker vi gör det lite enkelt för dem. Vi ger dem för mycket tid och står och tittar på för mycket, sa Hellman.

Det blev för korta anfall som bara försvann med blåsten.

– Ja, vi fick inte fast bollarna.

Efter paus blev det i alla fall ett par halvchanser. Det är det Smedby får försöka bygga på och plocka med sig till returen i Skåne nästa helg.

– Jag tycker vi kan bättre ändå men det var betydligt bättre än i första i alla fall, sa Hellman.

Nu får ni försöka vända 0–3 igen.

– Absolut. Det är alltid skönt att ha med sig. Vi måste se till att börja matchen lite bättre. Vi kan inte ge dem ett sånt försprång varje match.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh