Skellefteå förlängde segersviten

Skellefteås segersvit blir bara längre och längre. Mot HV 71 kom den åttonde i rad när laget vann med 2–1 och nu är mittenlaget från januari förvandlat till ett av SHL:s topplag.

Vi håller en hög och jämn nivå även om vi inte gör någon jättematch i dag. Starkt att ändå kunna vinna, säger tvåmålsskytten Jonathan Pudas.

25 februari 2020 21:25

Båda fullträffarna kom i mittenperioden och innebär att Pudas nu kan ståta med 13 gjorda mål den här säsongen.

Tillsammans med den magnifike målvakten Gustaf Lindvall var han isens store dominant.

Vid första målet utnyttjade Skellefteåbacken trafiken framför Jonas Gunnarsson i HV:s mål och gjorde 1–0 med ett handledsskott efter 12.05.

Några minuter senare var det dags för 2–0, återigen från Jonathan Pudas klubba. Nu kom målet i numerärt överläge där Skellefteåbacken med ett stenhårt slagskott prickade Gunnarssons plockhandskryss.

Viktigt att vi fick första målet, då brukar vi vara starka här hemma. Tvåan känns lite som grädde på moset, säger Jonathan Pudas, som vill hylla lagets målvakt:
Man har nästan slut på orden. Han kliver in och gör sjukt viktiga räddningar när de behövs på slutet.

Dominant HV71

Bortalaget hade vunnit alla matcher mellan lagen den här säsongen och det var HV71 som dominerade långa stunder även den här gången.

HV 71 öppnade klart aggressivare än hemmalaget och checkade fast Skellefteå i deras zon gång på gång.

Hemmalaget har jobbat ner motståndare efter motståndare i februari men den här gången hade det inte gått utan Gustaf Lindvalls storspel.

Skellefteåkeepern räddade nästan allt, bland annat en rad frilägen.

Vi har skruvat på lite grejer just när det gäller frilägen i år. Jag försöker ha tålamod och vänta ut honom, låta honom ta första steget. Det är ungefär som att spela schack fast det går lite fortare, säger Gustaf Lindvall.

"Släppt till mindre"

När det gäller försvarsspelet i stort har man också petat på en del detaljer. Det är en del av förklaringen till lagets åtta raka segrar på slutet, enligt Skellefteåmålvakten som inte vill ta åt sig äran för lagets effektiva försvarsspel.

Vi har släppt till mindre svåra grejer överlag, även om vi kom undan i dag. I tredje vågar vi inte hålla i pucken och spela som vi brukar, säger Lindvall.

Skellefteås radarpar Oscar Möller och Joakim Lindström har kommit igång på allvar nu på slutet. Något mål blev det inte den här gången men HV 71 hade stora problem varje gång deras formation kom in på isen.

Slutperioden gick klart till HV 71 som efter 17.31 kunde reducera genom Linus Fröberg men något mer mål blev det inte i matchen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Eriksson/TT