Skador och lumpen (!) stör RP-truppen

Axelskador och försvarsmakten ställer till det för RP inför matchen mot Skånela. "Det krävs en jätteinsats om vi ska ta poäng", säger tränaren Magnus Oscarsson Söder.

RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder har inga jätteförhoppningar om poäng mot Skånela i helgen.

RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder har inga jätteförhoppningar om poäng mot Skånela i helgen.

Foto: Rebecca Candevi

Handboll2019-09-20 12:20

RP har som bekant inte världens bredaste trupp, och med Christoffer Johansson och Robin Johansson borta på grund av axelskador är läget inte optimalt. Den sistnämnde skadade sig på genrepet för några veckor sedan och det är oklart när han kommer tillbaka.

– Det kan ta allt från någon vecka till två månader. Vi vet inte riktigt, säger Magnus Oscarsson Söder.

För Christoffer Johansson är läget ännu sämre, han är borta på obestämd tid. Dessutom har RP drabbats av ett litet bakslag efter att Erik Kaliff ryckt in i lumpen och bara kan vara med på enstaka träningar.

– Jag trodde att försvarsmakten skulle kunna vara lite mer tillmötesgående och låta Erik vara med oss vid fler tillfällen, men jag har inte fått någon respons alls. Det är jag inte jätteglad över, säger Magnus Oscarsson Söder.

Tvåmålsförlusten mot Tyresö i premiären sved, men det fanns också positiva saker att ta med sig från matchen:

– Vi vann kontringsmatchen och försvarsspelet var stundtals väldigt bra. Kul att se att alla gick in och var delaktiga, det är ett måste den här säsongen, säger Magnus Oscarsson Söder.

Motståndet lär bli tuffare på söndag när Skånela väntar. I alla fall om man får tro RP-tränaren.

– De har ett helt annat tempo i anfallsspelet och kommer att springa mycket mer än Tyresö. Vi kan ha en chans om vi är disciplinerade och har rätt tempo i rätt lägen. Det krävs en jätteinsats om vi ska ta poäng, säger Magnus Oscarsson Söder. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!