Skadedrabbat Tjeckien: "Haft otur"

Det är ett skadeskjutet Tjeckien som ställs mot Sverige i kvartsfinal i JVM.

Två toppforwards är redan borta och två målvakter är frågetecken.

Vi ska kämpa oss igenom det, säger lagkaptenen Libor Zabransky.

1 januari 2020 13:12

De tjeckiska spelarna har fallit som furor under sitt hemmamästerskap i ishockey.

Inför kvartsfinalen mot Sverige är det frågetecken för två av målvakterna. Ettan Lukas Dostal var inte ombytt i gruppavslutningen mot Kanada på nyårsafton, förlust 2–7, och ersättaren Lukas Parik tvingades bryta matchen med skadekänning efter fyra insläppta mål.

I stället ersatte 17-årige Nick Malik.

Alla tre fanns på is när Tjeckien hade en frivillig träning på nyårsdagen.

"Haft otur"

Sedan tidigare har lagets två bästa forwardsspelare spelat klart i turneringen. Jakub Lauko, i Bostons farmarlag Providence, gick sönder i första gruppspelsmatchen och sedan skadade Jan Jenik, Arizonalöftet, knäet.

Vi har haft otur, det har varit något i nästan varje match, säger Zabransky, bäste back i turneringen med fyra mål.

I det här läget blir stödet från hemmafansen extra viktigt. Laget har fyllt Ostravar Arena i Ostrava, 8 693 åskådare, i varje match.

Det är riktigt kul, folket är med oss. Det betyder mycket att de tror på oss, säger Zabransky, till vardags i Moose Jaw i kanadensiska juniorligan.

"Vill vinna"

Medan Sverige vann alla fyra matcher i en rätt lätt grupp i JVM fick Tjeckien med sig fyra poäng från en tuff grupp där också USA, Kanada och Ryssland avancerade. Tjeckien vann i premiären över Ryssland, sedan har det blivit tre raka förluster, mot USA efter förlängning.

Det blir tufft mot Sverige, men vi har visat att vi kan slå alla lag. Gruppen har varit tuff, varje match har varit hård, men vi kämpade oss igenom det och tog oss till kvartsfinal. Nu vill vi vinna, säger Zabransky.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sundberg/TT