Sjöström mot Stenson i galaduell

Henrik Stenson har hittills samlat på dig priser som bragdguldet och årets manlige - Sarah Sjöström har hämtat årets kvinnliga idrottare.

De är redan kung och drottning av idrotts-Sverige.

Men vem vinner galaduellen?

Jerringpriset och Årets prestation återstår under Idrottsgalan.

16 januari 2017 21:40

Stenson och Sjöström har redan kammat hem priserna som Årets kvinnliga respektive Årets manliga idrottare. Stenson fick även ta emot Svenska Dagbladets bragdguld.

Att de skulle bli galans kung och drottningen var en lågoddsare. Men vem blir kvällens stora segrare?

Nu väntar Årets prestation och en av dem kan få Radiosportens utmärkelse Jerringpriset, där det går att rösta ända fram till priset delas ut under kvällens gala i Globen i Stockholm.

Minns gärna 2016

Om röda mattan är någon indikation var Stenson mer uthållig där. Han kom visserligen sent, men var den idrottare som vara kvar allra längst för att svara på reportrarnas frågor. Då fick han flera gånger anledning att minnas 2016.

Det är kul att titta tillbaka på. Mitt bästa år hittills, säger han.
För egen del givetvis segern i The Open, en trevlig vecka på OS i Rio och totalsegern på Europatouren.

Sjöström har redan två Jerringpris-kristallskålar för prestationerna 2014 och 2015, Stenson har en från 2013. Men det var Stenson som tog hem Bragdguldet för sin insats på golfbanan i fjol. Det var då som han blev den förste svenske mannen att vinna en major i golf. Stenson vann British Open på rekordlåga 20 under par.

Vill man någonting extremt mycket, så kan man få det att hända. Jag har alltid trott att det skulle gå vägen att vinna en major och kanske British Open, som har legat varmast om hjärtat, säger han.

"En stor dröm"

Sjöström tog tre medaljer i OS, en av varje valör. Hon tog guld på 100 meter fjärilsim där hon också slog världsrekord.

OS-guldet på 100 fjäril var ju verkligen en stor dröm för mig. Ibland tänker man tillbaka på det och då känner man sig väldigt stolt, säger hon.

TT: Starkaste minnet?

Hela vägen mot OS och att sedan klara av sitt stora mål som idrottare och vinna det största man någonsin kan vinna.

Övriga som är nominerade till Jerringpriset är Jenny Rissveds, mountainbike, Tove Alexandersson, orientering, samt Peder Fredricson, ridsport.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT